3. Kattan Düşen Öğrenci Helikopter Ambulansla Konya’ya Sevk Edildi

Konya’nın Seydişehir ilçesinde okulun 3. katından yere düşerek ağır yaralanan lise son sınıf öğrencisi, helikopter ambulansla Konya’ya sevk edildi.

3. Kattan Düşen Öğrenci Helikopter Ambulansla Konya’ya Sevk Edildi

Bugün Seydişehir Anadolu Lisesi’nde öğle tatilinde arkadaşları ile okulun 3. katındaki sınıfının penceresinde oturan 12. sınıf öğrencisi Dilara Kırkaş (17), bir anda dengesini kaybederek okulun bahçesine düşmüş ve Seydişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Ağır yaralanan genç kızı hastanede Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Mehmet Oyanık, Emniyet Müdürü Ali Gürbunar ve Milli Eğitim Müdürü Fatih Küçük ziyaret etti. Kaymakam Sonel, Konya Valisi Muammer Erol’u arayarak durum hakkında bilgi vererek, Konya’ya sevk edilecek Dilara için hava ambulansı istedi. Vali Erol’un talimatı ile Seydişehir’e gelen hava ambulansı, Dilara Kırkaş’ı 60 Evler Stadı’ndan alıp Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk etti.

Kaymakam Sonel, bugün öğle arası Seydişehir Anadolu Lisesi’ndeki olayın haberi gelir gelmez okula gittiklerini söyleyerek, “Sınıf arkadaşlarının ilk ifadesi son sınıf öğrencisi Dilara kızımız cam açık olup, dengesini kaybederek düştüğüydü. Biz hemen emniyetimiz, jandarmamız, milli eğitimimiz hastaneye geçtik, doktorlarımız ilk müdahaleyi yaptı. Konya Valimize bilgi verdik ve helikopter istedik. Kızımızı az önce Konya’ya naklettik hava ambulansıyla. Önemli olan kızımızın sağlığı. Konu ile ilgili net bilgi yapılacak olan adli ve idari soruşturma neticesinde ortaya çıkacak” dedi.

Kaynak: İHA