Kınalı Koçlarla Bayram Sevinci

Konya’nın Seydişehir Kaymakamlığınca hayırseverlerin desteğiyle alınan kurbanlık koçlar ihtiyaç sahibi şehit aileleri, gaziler, yetim ve öksüzlere dağıtıldı.

Kınalı Koçlarla Bayram Sevinci

Seydişehir Kaymakamlığınca hayırsever vatandaşların da desteği alınarak alınan 126 koç, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da süslenerek ve kına yakılarak Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarınca, başta şehit aileleri olmak üzere yetim ve öksüzler, gaziler, ihtiyaç sahibi ve engelli ailelilerin evlerine kadar bırakıldı. Ayrıca bu yıl kurbanlıkların yanı sıra çikolata ve kolonya da hediye edildi. Kurbanlıklar ve armağanların dağıtımında özellikle çocuklar kendilerine gönderilen kurbanlık koçlara sarılarak bayram sevincini erken yaşadı.

Kaymakam Tuncay Sonel, kurbanlık koçların alınmasında özellikle Seydişehirli hayırseverlere teşekkür ederek, “Son iki yıl Kurban Bayramında yaptığımız uygulamaları bu yıl da yapıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize kurbanlık koç dağıtarak mutluluğu birlikte yaşamıştık. Bu yıl ise sayımızı biraz daha artırarak Seydişehir’imize bayram tadında bir mutluluk yaşatmak için hayırseverlerimizin de katkılarıyla alınan 126 koç, şehit ailelerimize, gazilerimize, yetim, öksüzlerimize ve engelli ailelerimize bayram armağanı olarak evlerine kadar gidilerek teslim edildi. Çocuklarımıza bayram sevincini yaşatmak, devletimizin şefkatini ve sıcaklığını onlara göstermek adına buna benzer çalışmalarımız devam edecek. Emeği geçen herkese Seydişehir Ailesi olarak teşekkür ederim. Onlardan Allah razı olsun. Hayırlı Bayramlar olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA