Kartepe’de Bayram Temizliği

Kartepe Belediyesi ekipleri Kurban Bayramı öncesi ilçe genelinde ki toplumsal yaşam alanları başta olmak üzere ana arter güzergahlar, kabristanlıklar ve dini tesislerde bakım ve temizlik çalışması yaptı.

Kartepe’de Bayram Temizliği

Kartepe genelindeki camii, mezarlık önü ve çevresi, ana arter cadde ve sokaklar da yıkama ve süpürme çalışmaları Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yürütüldü. Kartepe’de bayram öncesi gerçekleşen temizlik çalışmalarında 7 kişiden oluşan yıkama ve süpürme ekibi ile 15 personelden oluşan mıntıka ekipleri de ana arter güzergahlarda ve yol kenarlarında temizlik yaptı. 2 kişiden oluşan cami temizlik ekibi ilçedeki 76 cami ve mescitte temizlik çalışması çerçevesinde ibadethaneleri gülsuyu esansı ile mis gibi kokuya büründürerek bayrama yakışır bir hale getirdi.

Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler de kurban bayramının huzurlu ve rahat geçmesi için sorumluluk alanlarında bayram hazırlıklarını tamamladı. Manevi değerlerimiz arasında yer alan kabristanlıklarda belediye ekipleri bakım ve temizlik çalışmalarını bayram öncesi bitirdi. İlçe genelindeki 38 kabristanlıkta yürütülen bakım ve temizlik işleminde 6 personel mezarlıklarda yetişen çeşitli yabani ot, dikenleri temizledi. Ekipler zarar gören mezar yollarının bakım ve onarımını da yaptı. İlçe halkı tarafından da memnuniyetle karşılanan çalışmalar sonrası vatandaşlar huzur içinde kabir ziyaretlerini yapabilecekler.

Başkan Hüseyin Üzülmez, “Halkımızın temiz ortamlarda bayram heyecanını yaşaması, ibadetlerini gerçekleştirebilmesi için ilçedeki temizlik çalışmalarına bayram öncesi ayrı bir önem verdik. Bayramlarda en çok ziyaret edilen kabristanlıkları ve camileri bakıma alarak ekiplerimiz aracılığıyla temizlik ve çevre düzenlemelerini yaptırdık. Bu bayramda halkımızın gönül rahatlığında bayramı geçirmesi için ekiplerimizi seferber ettik. Bu vesile ile tüm İslam Aleminin mübarek kurban bayramını da tebrik ederim” dedi.

Kaynak: İHA