Bozbey’in Kent Ormanı Tepkisi

Nilüfer Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısına Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Kent Ormanı’nı kendi uhdesine alma kararı damgasını vurdu.

Bozbey’in Kent Ormanı Tepkisi
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Büyükşehir Belediyesi hazıra konuyor” dedi.


Atatürk Kent Ormanı’nın Nilüfer Belediyesi’nden alınarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin yankıları sürüyor. Nilüfer Belediye Meclisi toplantısında konuşan AK Parti grubu sözcüsü İsmail Hakkı Kavurmacı, Başkan Mustafa Bozbey’in Kent Ormanı hakkında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmayı kınadıklarını belirtti.

Bunun üzerine konuşan Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yapılan hizmetin adeta üstüne oturduğunu söyledi.

Çeşitli mecralarda algı operasyonu yapıldığını iddia eden Kavurmacı’ya cevap veren Bozbey, “Atatürk Kent Ormanı Nilüfer’in tapusunda değil, ama Büyükşehir’in de tapusunda değil. Orada bir emek var. Bundan on sene evvel oraya harcanan Nilüferlinin 6 milyon TL’si var. ‘Orman Müdürlüğü bir tek Nilüfer Belediyesi emsaldir’ dedi, bu emsale mi göz dikildi” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’ni bütün Bursalılara şikayet edeceğini söyleyen Başkan Bozbey, “Yıldırım’ın, Osmangazi’nin ve geri kalan 15 ilçenin Nilüfer Belediyesi’nin yapmış olduğu gibi ormanlara ihtiyacı yok mu? Yıldırım’da bir yer var mezbelelik. Niçin Büyükşehir Belediyesi gidip onu yapmıyor da hazıra konuyor?” dedi.

Bozbey, son dönemlerde üzerlerindeki baskının giderek arttığını söyleyerek, “Seçimler oldu arkasından inanılmaz baskı başladı.

El koyma savaşı başladı.

Nilüfer’in tanıtımına katkı sağladığı için bunun önünü kesmeye çalışıyorlar. Bu kafayla siz Nilüfer’in tamamına da el koysanız Nilüferlilerin oyunu alma imkanınız yok, alamazsınız da. Hep böyle yüzde otuzlarda kalırsınız, kalacaksınız da” dedi.

FSM Bulvarı’nda düzenlenen etkiliklerin de Büyükşehir Belediyesi tarafından engellemek istendiğini ileri süren Başkan Bozbey, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Hastane Alanı’nda yapılması planlanan Sertap Erener konserine yönelik de baskı yapıldığını söyledi.

Milli Emlak Müdürlüğü’nden gelen yazıyı okuyan Bozbey, “İddialarla konuşmuyorum, ben belgeyle konuşuyorum” dedi.

Kent Ormanı’na Büyükşehir Belediyesi’nin el koymasını da yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Kaynak: İHA