Köy Yolunu Yaptırmak İçin 5 Yılda 480 Dilekçe Yazdı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Çangaza köyünde yaşayan bir vatandaş, köyünün yolunu yaptırmak için son 5 yılda değişik kurumlara 480 ayrı dilekçe yazarak başvuruda bulundu ancak sonuç alamadı.

Köy Yolunu Yaptırmak İçin 5 Yılda 480 Dilekçe Yazdı

İlçeye bağlı Çangaza köyü Çalışlar mahallesinde ikamet eden Halil Çalış, köy içerisinde ki mahalleye giden dar ve bozuk yolun yapılması için başta Kadirli Kaymakamlığı, İlçe Özel İdare Müdürlüğü, Osmaniye Valiliği ve Bimer olmak üzere farklı kurumlara 480 dilekçe yazdı. 5 yıl boyunca yazdığı dilekçelere “yolunuzu yapacağız” şeklinde cevap verilmesine rağmen köy yolu bir türlü yapılmadı. 5 yıl boyunca müracaat etmediği kurum kalmadığını belirten Halil Çalış, “Devlete adeta kendi yolunu yap diye yalvarıyorum. Köyden mahallemize giden yol bozuk. Yağmur yağınca ilçe merkeziyle iletişimimiz kesiliyor. Yoldan hiçbir araç gidip gelemiyor. Tapudan mahallemize gelen yolun yerini ölçeğini kaç metre olduğunu hepsini çıkardım. Evrak üzerinde 10 metre yol görünüyor. Gelin görün ki mahallemize gelen yol 2 metre bile değil. Hadi dar olsun bir şey demiyoruz ama yoldan gidilmeyecek kadar yol bozuk” dedi.

3 çocuğunun taşımalı sistemle Kadirli şehir merkezinde ki okullara gittiğini belirten Halil Çalış “ tüm bu mücadelem çocuklarım için. Mahallemize haklı olarak öğrenci servisi yol olmadığı için gelmiyor. Her sabah çocuklarım 2 kilometreye yakın yol yürüyerek ana yola çıkıyor ancak öyle servise biniyorlar. Bazen köyde çocuklarıma köpek saldırıyor. Yollar tehlikeli.Yağmur yağınca ise çocuklarım okula gidemiyor. Yetkililere sesleniyorum. Allah rızası için şu yolumuzu yaptırın artık” şeklinde konuştu.


Kaynak: İHA