Mersin Hentbol 'kara günleri' atlatmak istiyor

Türkiye Hentbol Erkekler Süper Lig'de oynadığı 4 maçtan da mağlubiyetle ayrılan Mersin Hentbol'da sportif direktör Osman Özoğlu, kötü günleri geride bırakmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Özoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik sıkıntılar nedeniyle lige iyi başlayacak bir kadro oluşturamadıklarını söyledi.

Türkiye Kupası'na erken veda ettiklerini, ligde oynadıkları Maliye Milli Piyango, Trabzonspor, İstanbul Anafen Koleji ve Nilüfer Belediyespor maçlarından da mağlubiyetle ayrıldıklarını anımsatan Özoğlu, "Transfer yapamadığımız için Mersinli genç oyuncularla yola devam ediyoruz, bu oyuncularımızın kapasitesi belli. Yenilgilerimiz artsa da gençlerin gösterdiği performans bizi mutlu ediyor. Onları kazanmaya çalışıyoruz" dedi.

Özoğlu, ligde son sırada yer almalarına rağmen, yükselişe geçeceklerine inandığını ifade ederek, "Mersin Hentbol küme düşmeyecek, gereken neyse yapacağız. Buna herkes inansın. Mersin Hentbol bu ligin en köklü takımlarından biri, Türkiye Kupası sahibi takımlardan biri. Ekonomik anlamda kendimizi toparlayıp, transferler yaparak kötü gidişata dur diyeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Lige verilen aranın ardından Ankara İl Özel İdare'yi konuk edeceklerini belirten Özoğlu, şöyle devam etti:

"Ankara İl Özel İdare, ligin en iyi takımlarından biri. Geçen sezon da iyi bir performans ortaya koydular, milli takımda da çok sayıda oyuncuları bulunuyor. Genç bir kadroya sahip olmamıza rağmen, lig arasında iyi hazırlanıp, güzel bir mücadele ortaya koymak istiyoruz. Daha önce de vurguladığımız gibi, zor bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte, böyle zorlu maçlarda ortaya koyacağımız performans bizi motive edecektir. Bu nedenle, rakibimiz karşısında elimizden gelen her şeyi yapacağız."