Atatürkçü Düşünce Derneğinden Heykel Protestosu

Karamürsel ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, belediye tarafından yenilenen Atatürk heykelinde bazı hatalar bulunduğu iddiasıyla eylem yaptı.

Karamürsel Atatürk Anıtı'nın önünde toplanan grup adına açıklama yapan Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Münteha Purut, ilçede yapılan yeni Atatürk heykelinde teknik açıdan hatalar olduğunu belirterek, "Bilirkişi getirterek heykeli incelettik. Karamürsel Belediyesine dilekçe verdik ancak bugüne kadar dilekçemize yanıt alamadık" ifadesini kullandı.
Siyasi parti olmadıklarını, belediyenin yaptığı bazı projelere destek verdiklerini vurgulayan Purut, şunları söyledi:
"Ancak bilirkişi heyeti raporuna göre, heykelin hasta, yaşlı ve gariban görünümü bizim olduğu gibi, pek çok kişinin de içini acıtmaktadır. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın iyi niyetinden şüphemiz yoktur ve bunu kasten yaptırdığını düşünmüyoruz. Ancak, Atatürk ilke ve ideallerini korumak ve yaşatmak amacıyla kurulmuş derneğimizin, bu hatadan dönülmesi yolundaki çabalarını da 'sadece muhalefet olsun' diye yaptığı yolundaki yanlış izlenimlere de karşı olduğumuzu beyan ediyoruz."
Purut, heykelin bir an önce düzeltilmesini ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e yakışır anıt yapılmasını istediklerini sözlerine ekledi.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın heykeli art niyetle yaptırdığına inanmadığını kaydederek, "Bir hatadan dolayı yapılmış bir anıt. Ben de kendisiyle görüşeceğim. Düzeltilmesi konusunda bize yardımcı olacağına inanıyorum ve inşallah yeni Atatürk anıtının açılışını da hep birlikte yaparız" dedi.

Kaynak: AA