Vali Balkanlıoğlu, Korgan İlçesini Ziyaret Etti

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere Korgan ilçesini ziyaret etti.

Vali Balkanlıoğlu, Korgan İlçesini Ziyaret Etti

İlçe ziyaretleri kapsamında, Korgan ilçesine ziyarette bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu burada ilk olarak Korgan Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kaymakam Erkan Kaçmaz, İlçe Jandarma Komutan Vekili Hakan Yavuz, Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, İlçe Emniyet Amiri Nadir Özdemir ve kurum müdürleri tarafından karşılandı. Vali Balkanlıoğlu, Kaymakam Erkan Kaçmaz’dan ilçenin genel durumu ile ilgili bilgi aldı. Kaymakam Kaçmaz, ilçenin tarihçesi, coğrafi durumu, nüfus, idari-sosyal durum, eğitim-öğretim, kültür, sosyal ve kültürel faaliyetler, hayvancılık, ulaşım-haberleşme-alt yapı durumu, güvenlik-asayiş, devam eden yatırımlar, sosyal yatırımlar, 2012-2014 eğitim-öğretim yerel projeler, SYDV yardımları ile yapılacak ve yapılması gereken yatırımlar ve sorunlarla ilgili bilgi verdi. Korgan Kaymakamı Erkan Kaçmaz, Ordu merkeze 74 km uzaklıkta bulunan İlçede yaylaların ön planda olduğunu ve yaz aylarında şenlikler düzenlendiğini belirterek, yeni yapılacak olan Kayabaşı mesire yerinin de ilçenin önemli cazibe merkezlerinden birisi olacağını, yaz aylarında ise ilçe nüfusunun 40 bini aştığını ifade etti ve Niksar-Korgan-Kumru yolu, Korgan-Çamiçi ile Fatsa-İslamdağ-Korgan yolu ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Brifing sonrası bir açıklama yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Korgan’ın en çok göç veren ilçelerden birisi olduğunu söyleyerek, “Gurbette olan Korganlı Hemşerilerimiz yaz aylarında memleketlerine gelerek, yakınları ile hem hasret gideriyor hem de tatillerini burada geçirerek ilçe ekonomisine bir canlılık, hareketlilik getiriyorlar. Gelirken gördüm ki, Korgan’da epey esnaf var. Çarşı-Pazar oldukça hareketli. Burayı daha yaşanabilir, yerleşilebilir, tatil yapılabilir bir hale getirmek lazım. İlçenin çevresi, doğası da çok güzel. Korgan’da turizm hareketliliği zaman içinde olacaktır. Özellikle Arap turistler için buralar cennet yerler. Manzara çok güzel. Değişik alternatifler üzerinde durmak lazım. Bugün Kumru ilçemizi de ziyaret ettim. İki ilçemizde birbirinden farklı güzellikleri barındıran, aradığınız her şeyi rahatlıkla bulabileceğiniz yerler. Tüm vatandaşlarımızı Korgan’a, Korgan’ın eşsiz yaylalarını, manzaralarını görmeye davet ediyorum” dedi.

Vali irfan Balkanlıoğlu, Kaymakamlık brifinginin ardından Korgan Belediye Başkanlığına geçerek, Başkan Tuncay Kiraz’dan belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

İlçeleri yakından tanımak ve hizmetleri erinde görmek amacıyla ilçe ziyaretlerinde bulunduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Gittiğimiz her yerde sıcak ilgiyle karşılaşıyoruz. Birtakım hizmetleri üretebilmek için önce o ili yakından tanımak lazım. Neye ihtiyaçları var? Ne gibi sorunları var? Bunları öğrenmeye çalışıyoruz. Bu amaçla ilçelerimiz geziyoruz” açıklamasında bulundu

Vali Balkanlıoğlu, Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından ilçede el bastonu yapan baston yapım ustası Adem Börek’i atölyesinde ziyaret etti.Bu ziyaretinin ardından ilçede süt ürünleri üzerine üretim yapan Koraç Peynir fabrikasını ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, fabrikayı gezerek, şirket yönetim kurulu başkanı Veysel Açıcı’dan üretim, satış ve pazarlama konularında bilgi aldı.
Kaynak: İHA