Ülke Krizleri Masaya Yatırılacak

Ülke krizleri, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi tarafından düzenlenen “Ülke Kriz Çeşitleri” adlı konferansta tartışılacak.


İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, “IKBU-İİBF, Disiplinlerarası Araştırma ve Düşünsel Gelişim Semineri” serisi kapsamında düzenlenen konferans, George Washington Üniversitesi'nde Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Profesörü ve aynı zamanda Ulusal Ekonomik Araştırma Merkezi'nde araştırmacı olarak görev yapan Prof. Dr. Graciela Laura Kaminsky, tarafından verilecek.

Çeşitli üniversitelerden akademisyenler, ekonomistlerin katılacağı konferans, 22 Ekim Çarşamba günü İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mahmutbey Yerleşkesi Fatma Altınbaş Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.

PROF. DR. GRACİELA LAURA KAMİNSKY KİMDİR?
Ekonomi alanında doktora çalışmalarını Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde tamamlamıştır. California Üniversitesi-San Diego’da yardımcı doçent olarak göreve başlayan Kaminsky daha sonra ABD Federal Merkez Bankası yönetim kurulunda ekonomist olarak çalışmıştır. Japonya, İspanya, Hong Kong, Singapur ve A.B.D (New York) Merkez Bankalarında ziyaretçi araştırmacı olarak bulunmuştur. Bunun yanında Amerikalılar Arası Kalkınma Bankası (Inter-American Development Bank), Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası (World Bank) gibi birçok uluslararası kuruluşlarda danışmanlık görevleri yapmıştır.

Dr. Kaminsky, enflasyon istikrar politikaları, yatırım fonu stratejileri, para ve banka krizleri, finansal küreselleşme gibi Makroekonomi ve Uluslararası Finansın birçok alanında araştırmalar yapmış ve araştırmaları, American Economic Review, Journal of Development Economics, Journal of International Economics, Journal of Monetary Economics ve Journal of Economic Perspective gibi akademik alanın önde gelen dergilerinde yayınlanmıştır. Akademik katkıları Economist, Financial Times ve Business Week gibi günlük ve haftalık yayın organlarında yer bulmuştur.
Kaynak: İHA