Ordu'da Çilek Üretimi

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu İlçesi Kayabaşı Mahallesi'nde bulunan çilek üreticisi Selçuk Şahin'i ziyaret etti.

Vali Balkanlıoğlu, çilek üretim sahasında İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz ve çilek üreticisi Selçuk Şahin tarafından karşılandı.
Vali Balkanlıoğlu, burada çilek üretim serasını gezerek, üretici Selçuk Şahin'den bilgi aldı.
Ordu'da ürün çeşitliliğinin artırılması ve üreticilerin fındığın dışında ek gelir getirici yeni tarımsal faaliyetlere yönelik çalışmalar kapsamında çilek yetiştirerek örnek teşkil eden Şahin, 2013 yılında 10 dekarı örtü altı olmak üzere 40 dekarlık alanda kurulu olan çilek bahçesinde 15 kişiye istihdam sağlayarak bu işe başladığını belirterek, "Bugün ise 60 dekarlık alanda çilek üretimi gerçekleştiriyoruz. İstihdam sayımız ise 30 oldu" dedi.

Şahin, yurt içi ve yurt dışı satışlarıyla birlikte 2015 yılına kadar 200 tonun üzerinde bir üretim hedeflediklerini sözlerine ekledi.
"Fındığın yanında üreticilere ek gelir getirici yeni ürünleri kazandırmaya yönelik çalışmaların yürütülmesi çok önemli" diyen Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, "Çilek üretimi Çaybaşı ve İkizce ilçelerimizde yaygın olarak üretiliyor. Kayabaşı Mahallesi'nde kurulan bu çilek bahçesinin, diğer çiftçilerimize de örnek olmasını diliyorum. Valilik olarak ilimize yeni ürünlerin kazandırılmasında her zaman katkılarımız devam edecektir. Selçuk Şahin kardeşimizi bu girişiminden dolayı kutluyorum" ifadesinde bulundu.
Kaynak: AA