Yangında Dördüncü Kattan Atlayan Kız Öldü

İzmir'in Konak ilçesinde, bir evde çıkan yangında babaannesini kurtardıktan sonra telefonunu almak için eve giren ancak yoğun duman nedeniyle dışarı çıkamayarak dördüncü kattan atlayan genç kız hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Gültepe Semti 2644 Sokak'taki bir apartmanın dördüncü katındaki evin mutfak bölümündeki bir elektrik kablosundan yangın çıktı.
Dumanı fark eden evin 17 yaşındaki Aycan Yüceyurt, 65 yaşındaki babaannesini Mine Yücüyurt'u dışarıya çıkarıp, telefonunu almak üzere odasına gitti. Yoğun dumandan dolayı tekrar dışarıya çıkamayan genç kız, odasının camından dışarı atladı. Önce elektrik tellerine takılan genç kız, daha sonra asfalt zemine düştü.
Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Yüceyurt, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İtfaiye ekiplerince söndürülen yangın sonucu ev kullanılamaz hale geldi.
Ömer Zeybek Açıköğretim Lisesi'nde okuyan Yüceyurt'un askerdeki abisinin ve yurt dışında yaşayan akrabalarının yarın kente gelmesiyle Çınartepe Cami'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Gültepe Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.
Öte yandan mahalle esnafı Yaser Haydaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Evde yoğun duman vardı, Aycan 'Kurtarın beni' diye bağırıyordu. Sonra attı kendisini, önce elektrik kablosunu takıldı daha sonra yere düştü. Yere düştüğünde hareket etmiyordu, ambulans boyunluk takıp hastaneye götürdü" diye konuştu.

Kaynak: AA