Trabzon'da Kolobna Yaylasındaki Cami Törenle Açıldı

Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Çayırbağı Mahallesi içinde bulunan Kolobna yaylasında hayırsever işadamlarının katkıları ile inşa edilen cami dualar eşliğinde ibadete açıldı.

Trabzon'da Kolobna Yaylasındaki Cami Törenle Açıldı

Açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Düzköy Kaymakamı Hüseyin Baş, Trabzon İl Müftüsü Kerammetin Demir, caminin yapımında katkısı olan işadamı Fevzi Reis ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, “Kolobna yaylası benim çocukluğumun geçtiği yayladır. Burada birçok anımız vardır. 2,5 ay gibi kısa bir zamanda coğrafi yapıya uygun, çevreye duyarlı bir cami yapıldı. Cami 160 m2 kapalı alanda bir okuma salonu, misafirhane den oluşmakta. İbadet mekanları olan camilerin insanları birleştiren, kaynaşmasını sağlayan, gönüller arasında köprü kurulmasını sağlayan mekanlardır. Bu camimizde inşallah buna vesile olacaktır. Öncelikle caminin yapımında büyük emeği olan hemşerimiz İşadamı Fevzi Reis’e teşekkür ediyorum. Güzel insanlardan asaletli işler çıkar. Burada açılışını yaptığımız cami ve yapılmasına vesile olanlar kendi güzelliklerini bu vesile ile ortaya çıkarmışlardır. Yaptırdıkları bu hayrına müteşekkiriz. Hayırlarının bu şekilde devam etmesini diliyoruz. Allah ondan razı olsun. Bende şahsım olarak bu hayırlı işe vesile olmuşsam ne mutlu bana. Ben buradan tekrar emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’te konuşmasında, bölge insanının hayır işlerinde her zaman önde gittiğini belirterek, “ Başlattıkları hiçbir işi yarıda bırakmıyorlar. Böyle bir eseri bu yaylamıza kazandıran herkese teşekkür ediyorum. Allah Hayırlı Uğurlu eylesin dedi.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, "Camiler bizim için ibadet, dua ve yakarış mekanlarıdır. Bu güzel mekanın çok kısa sürede ibadete açılmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun dedi.

Daha sonra konuşan İşadamı Fevzi Reis “Burada açılışını yapmak üzere geldiğimiz bu mekan kutsaldır. Buranın anlamı büyüktür. Bu güzel camimize yardımda bulunmamıza vesile olan Bakan Yardımcımız Muhammet Balta ve siz değerli cematimize teşekkür ediyoruz. Allah sizlerden de razı olsun” ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan Trabzon Müftüsü Kerammettin Demir, Kolobna yaylasında yapılan caminin açılışında bir araya geldiklerini, bu nedenle çok mutlu ve sevinçli olduklarını kaydederek, “Camilerin gönülleri imar etmek için yapılan ibadet mekanlarıdır. Gönülleri imar etmeyen yeryüzünü imar edemez. Camiler sadece ibadet mekanları değil gönülleri, kalpleri imar etmek için yapılan mekanlardır. Sadece ibadet amacıyla insanların toplandığı mekanlar değil, camiler aynı zamanda sevgi mekanları, birlik ve bilgi mekanları, insanların kalplerini ve ruhlarını buluşturduğu muhabbet mekanlarıdır. Emeği geçen, katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından caminin yapımında emeği geçenlere şükran belgesi verilirken, cami ibadete açıldı.
Kaynak: İHA