Soma'daki Maden Faciası

Soma'daki madenlerde örgütlü Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Recep Satır, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'nin işlettiği Işıklar maden ocağında üretim yapılıp yapılmayacağının iş teftiş müfettişlerinin raporuna göre belli olacağını, sendika olarak yol haritalarını da bu rapora göre belirleyeceklerini söyledi.

Satır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 Mayıs'ta maden faciasının meydana geldiği ocağı çalıştıran Soma Kömür İşletmeleri AŞ'nin, Işıklar maden ocağını kapatabileceğine yönelik haberler üzerine gelişmeleri takip ettiklerini belirtti.

İzmir'den giden iş teftiş müfettişlerinin ocakta üretim yapmaya elverişli ortam olup olmadığını ortaya koyacağını kaydeden Satır, raporun kısa süre içinde açıklanmasını bekledikleri ifade etti.

Satır, iş yerinde örgütlü sendika olarak eylem planlarını çıkan sonuca göre belirleyeceklerini vurgulayarak, "Yol haritamızı iş teftiş müfettişlerinin raporuna göre belirleyeceğiz. Sonuçta bu madenlerde sendikamızdan 3 binin üzerinde işçi çalışıyor. Patronlar iş yerini kapatma, devretme ve satılması gibi bir durumun söz konusu olmayacağını söyledi.

Biz de sağlıklı bir ortam oluşmadan içeriye girilmesini istemiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA