Manisa'da Sofralık Zeytin Hasadı Başladı

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, ilçede sofralık zeytin hasadının başladığını, bu yıl yaklaşık 10 bin ton hasad beklediklerini kaydetti.

Şenol, gazetecilere yaptığı açıklamada, zeytin hasadının başladığını ve zeytin toplama işleminin ilçede Şubat ayına kadar devam edeceğini kaydetti.

Üreticinin son yıllarda verimi yüksek olan Edremit ve Trilya türlerini tercih ettiğini söyleyen Şenol, zeytin üretiminde çeşidi arttırmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile bazı çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Rekoltede artış beklediklerini kaydeden Şenol "Bu yıl ilçemizden geçtiğimiz yıla oranla rekoltede artış bekliyoruz. Bu yıl 10 bin ton zeytin hasadının yapılacağını tahmin ediyoruz. Hasat edilecek zeytinin yaklaşık 2 bin tonu sofralık, 8 bin tonu da yağlık olarak kullanılacak. İlçede zeytin üretim alanı her geçen yıl artıyor. Yöre için zeytin alternatif bir ürün haline geldi. Önümüzdeki dönemde zeytin üretimi yapanların sayısının daha da artacağı inancındayız" diye konuştu.

Sinirli mahallesinden zeytin üreticisi Ramazan Yavuz da, bu yıl kalite ve rekoltenin çok iyi olduğunu, sofralık zeytinin alıma başlayan firmalar tarafından zeytini kalibresine göre kilosunu 4 ile 7 liradan satın alındığını söyledi.

Kaynak: AA