Başkan Alıcık, İzlanda’dan Döndü

İzlanda’nın başkenti Reykjavik’e giden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, jeotermal enerji kaynaklarının kullanımı konusunda incelemelerde bulunduğu Teknik ve Kültürel Gezi’den döndü.

Başkan Alıcık, İzlanda’dan Döndü

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde 8-12 Ekim 2014 tarihleri arasında İzlanda'da düzenlenen teknik ve kültürel geziye Aydın’dan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol ve Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk ile birlikte katılan Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği üyesi olan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Jeotermal enerjiyle kent ve sera ısıtmasında dünya öncüsü İzlanda’dan çok olumlu izlenimlerle döndüm. İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te bu kapsamda düzenlenen çeşitli toplantı ve konferanslara katıldım. Bilmediklerimizi öğrendik. Görmediklerimizi gördük. Bizim açımızdan çok yararlı bir gezi oldu” dedi.

Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği tarafından İzlanda da gerçekleştirilen “Teknik İnceleme Programı” kapsamında bir gurup belediye başkanıyla birlikte Reykjavik kentinde 4 gün süren teknik gezide, jeotermal kaynaklı merkezi ısıtma sisteminin bulunduğu kentleri, kaplıca ve seraları gezen Belediye Başkanları, jeotermal elektrik santrallerinde de incelemelerde bulundu.

Dünya’nın ikinci büyük jeotermal elektrik santralinde yaptıkları incelemeler ile çok faydalı bilgilere sahip olduklarını dile getiren Başkan Alıcık “Orada kent ısıtması jeotermal kaynaklarla yapılıyor. Düşük ve yüksek ısılı kaynaklar farklı alanlarda kullanılıyor. Düşük ısılı kaynaklar, konut ısıtmasında, kaplıcalarda ve seralarda kullanılıyor. Bölgemizde her iki açıdan kaynaklarımız zengin, ama yaygın değil. Bu alanlarda jeotermal kaynaklarımızı kullanmamız gerekiyor. Bölgemiz jeotermal enerji konusunda çok verimli kaynaklara sahip ve biz bunları yeterince verimli bir şekilde kullanabilmek için birlikte el ele vererek çalışma gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA