8. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Sapanca Gölü'nde düzenlenen 8. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması sona erdi.

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğince (KAMADER) Kartepe Belediyesinin katkısıyla Eşme sahilinde gerçekleştirilen yarışmaya, Türkiye genelinden 104 yarışmacı katıldı.

Bursa'dan katılan Vedat Özaksoy, Şükrü Soydemir, Harun Aslan ve İbrahim İkizoğlu'dan oluşan AV-BA Balıkçılık/VS Team, tuttukları 15 kilo 130 gramlık balıkla "en büyük balık" kategorisinde birinciliği elde etti.
"En çok balık tutma" kategorisinde de yine AV-BA Balıkçılık/VS Team 28 kilo 260 gram balıkla birinci, İstanbul'dan Ömer Tabanlı ve Fuat Hüdaverdi'den oluşan Black Carp Team takımı 11 kilo 200 gram balıkla ikinci, Burak Ergiri ve İhsan Erkumru'dan oluşan ekip ise 8 kilo 880 gram balıkla üçüncü oldu.
Yarışmada Burak Ergiri ve İhsan Erkumru "ilk balık tutma", Seyhan Postacı ve Halil Postacı ise "en temiz kulvar" ödülünü kazandı.
KAMADER Başkanı Engin Uztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kesintisiz 92 saat süren yarışmanın 2 dalda yapıldığını, tutulan 4 büyük balığın toplam ağırlığının 48 kilogram 340 gram geldiğini belirtti.

Bu yılki yarışmanın daha çekişmeli, kaliteli, renkli ve sportmence geçtiğini vurgulayan Uztürk, tutulan bütün balıkların sportif balıkçılık ve sürdürülebilir avcılık gereği suya geri bırakıldığını kaydetti.

Yarışmaya katılan ve destek veren herkese teşekkür eden Uztürk, "Yarışmaya 26 takım katıldı.

Gelecek sene yine uluslararası düzeyde bir yarışmada buluşmak üzere tüm amatör balıkçılara 'rastgele' diyorum" dedi.

Yarışmada, ayrıca "Doğa, İnsan ve Balık" konulu fotoğraf yarışması da düzenlendi.

Kaynak: AA