Manisa'da 'Yörük Şenliği' Yapıldı

Turgutlu ilçesinde Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 1. Yörük Şenliği yapıldı.

Kozapazarı'ndan "Bir olmak, iri olmak, diri olmak için buluşuyoruz" sloganıyla başlayan kortej yürüyüşünde, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Atatürk Bulvarı'nda Harmandalı oynadı.
Turgutluluların yanı sıra çevre il ve ilçe merkezlerinde gelen Yörüklerin de katıldığı kortej, mehter marşları ve davul zurna eşliğinde devam etti, Irlamaz Vadisi'nde kurulan Yörük çadırında son buldu.
Irlamaz Vadisi'ndeki programda Yörük kültürlerine ait eserler sergilendi. Yöresel lezzetlerden keşkek ve topalak ikramı yapıldı. Şenlik, Yörük düğünü, halk oyunları gösterisi ve konserlerle devam etti.
Şenlikte Türkiye'de son günlerde IŞİD'e tepki bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilere işaret edilerek birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Şenliklere Manisa İl ve Kültür Turizm Müdürü İbrahim Sudak, bazı ilçe belediye başkanları, oda başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA