Fıstık Bahçelerinde ‘gün Batımı’ Kartpostallık Görüntü Oluşturuyor

Gaziantep’in Araban ilçesinde, ‘gün batımı’ Antep fıstığı bahçelerinde kartpostallık manzara oluşturuyor.


Sabahın erken saatlerinde hasad dönemi sona erdiği için fıstık bahçelerini düzenlemek üzere bahçeye giden fıstık üreticileri güne, ‘güneş ışığıyla’ başlıyor. Akşam saatlerine kadar bahçede çalışan fıstık üreticileri, günün yorgunluğunu ‘gün batımıyla’ atıyor. Kartpostallık görüntü oluşturan ‘gün batımı’ fıstık ağaçlarının dallarıyla güzel bir görüntü oluşturmaktadır.

Araban ilçesi Gümüşpınar Köyü Muhtarı ve Arabanlı Antep fıstığı üreticilerinden İbrahim Özkan, “Yeşil altın olarak nitelendirilen ve 2014 yılı hasat döneminde bir kilogramı 26-27 liradan satılan antep fıstığı, uzun yıllardan sonra ilk defa üreticisinin yüzünü güldürdü. Fıstık fiyatlarının yüzümüzü güldürmesinin yanında, Antep fıstığı bahçelerinde gün batımında oluşan kartpostallık manzaranın ise seyrine, eşsiz güzelliğine doyum olmuyor” dedi.

Gün batımına kadar bahçede çalıştıklarını belirten Özkan, “Uzun yıllardan beri ilk defa bu yıl biz Arabanlı üreticilere para kazandı. Uzun yıllardan beri düşük fiyatlarla satılarak üreticisini üzen Antep fıstığını geçen yıl 9-11 lira arasında satışını yaparak mağdur olmuştuk. 2014 yılı hasat döneminde ise 26-27 liradan sattığımız 1 kilogram kuru kırmızı Antep fıstığı gerçek fiyatını bulması nedeniyle üreticisinin yüzünü güldürdü. Bu yıl gerçek fiyatında satışını yaparak biz üreticilerinin yüzünü güldüren Antep fıstığı bahçelerinde, hasat sonrası akşam saatlerinde gün batımına kadar fıstık ağaçlarının kurusunun alımı çalışmalarına başladık. Arabanlı üreticiler, bu yıl Antep fıstığı fiyatının artması nedeniyle iyi para kazandığı için, Antep fıstığı bahçelerimizde üreticiler olarak akşam gün batımına kadar fıstık ağaçlarının kuru dallarını alıp gelecek hasat döneminde daha fazla verim almak için çalışmalarımızı keyifle sürdürüyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA