Tavşanlı’da Sağlık’ta Yeni Projeler Gündemde…

Tavşanlı’da görev yapan doktorlarla bir araya gelen Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, eski Devlet Hastanesi’nin 1. Aşama Hizmet Merkezi yapılması için bakanlıktan kabul gördüğünü, eski SSK Hastanesi’nin de tam teşekküllü bir Fizik Tedavi Merkezi yapılması için çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Tavşanlı’da  Sağlık’ta Yeni Projeler Gündemde…
Kavuncu, bu projelerde önemli mesafeler aldıklarını ifade ederek müjdeli haberleri en kısa zamanda kamuoyuna duyuracaklarını bildirdi.
Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’nde görev yapan doktorlarla bir araya geldi. Hastane Başhekimi Dr. Ünal Ünalan’dan brifing alan Kavuncu, Tavşanlı’da ki sağlık hizmetlerinde önceliği hasta memnuniyetine verdiklerini kaydetti.

Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı Devlet Hastanesi’nin 680 çalışanıyla ilçede istihdama da önemli katkılar sağladığını vurguladı. Kavuncu, hastanelerde ki kaliteyi arttırma konusunda politikacılar olarak her zaman sağlık konusunu ön planda tuttuklarını kaydederek müjdeli haberler verdi. Vural Kavuncu “ Burada sizlerin kullandığı cihazların yenilenmesi, geliştirilmesine paralel olarak maalesef vatandaşlarımızda ki düşünceyi aynı oranda değiştiremiyoruz. Bizler kendimizi ifade ederek bu tür sıkıntıları da aşmalıyız. Tavşanlı’da çok güzel gelişmeler yaşanıyor. 12 bin dönüm arazisi olan Diyaliz ve Diş Merkezimizin bulunduğu eski hastane alanımıza 1. Aşama Tedavi Merkezi kurmak istiyoruz. Yeni bir proje geliştirdik ve kabul gördü. Tavşanlı’ya yepyeni bir hizmet binası yapacağız. Burada poliklinik hizmetleri ve kısa süreli yatak hizmetleri verebileceğiz. Eski SSK Hastanesi ile ilgilide gelişmeler yaşanıyor. Bu alanda deprem riskleri kontrol edildikten sonra ufak tefek tadilatlarla tam teşekküllü bir Fizik Tedavi Merkezi yapmak istiyoruz. Vatandaşlarımız Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi istiyor. Ancak bakanlık burada ki poliklinik verilerine bakarak kaç tane doğum yaşanıyor, kaç çocuk hasta var bunlara bakıyor. Bizim verilerimize bakıldığında da yeni bir hastane yapılması maalesef zor görünüyor. Bizler çalışmalarımızı mevcut hastanemize ek merkezler olarak yürütmeliyiz “ dedi
Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, 112 istasyonlarının arttırıldığını hatırlatarak, sağlık merkezlerinin de iyileştirildiğini bildirdi. Kavuncu, Tavşanlı’da ki doktorlara çalışmalarında başarılar dileyerek kendilerine iletilecek şikayet ve önerileri dikkate alacaklarını, Tavşanlı için birlikte çalışma ortamını bozmamaları gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İHA