Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Yılmaz Açıklaması

Türkiye’de bor üretiminde tek yetkili kuruluş olan Eti Maden İşletmeleri tarafından düzenlenen ‘Pazar Odaklı Etkileşim Çalıştayı’ için Kütahya'nın Emet ilçesine gelen Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz'ı, Maden İş Sendikası Genel Eğitim ve Araştırma Sekreteri Ahmet Çümen ve Maden-İş Sendikası Hisarcık Şube Yönetimi ziyaret etti.


Ziyarette, Maden-İş Sendikası yöneticileri, son günlerde ulusal basın organlarında çıkan ‘Bor Madenleri Özelleştiriliyor’ haberleri hakkında duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, bor madenlerinin kesinlikle özelleştirilmeyeceğini söylerken, Emet halkına da müjde verdi. Yılmaz, "Eti Maden İşletmeleri olarak her geçen gün büyüyen bir kurumuz. Türkiye’de ihracat yapan en büyük kurumlardan bir tanesiyiz. Her geçen gün de ihracatımız kat kat artmaktadır. Dünyada artık bor sektöründe söz sahibi biziz. Buna paralel olarak da yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Kütahya'nın Emet ilçesine yapmayı planladığımız 500 bin ton/yıl kapasiteli borik asit tesisinin çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Emet halkımıza bir müjde daha vermek istiyorum. Emet ilçemize 550 bin ton/yıl kapasiteli sülfürik asit tesisi yapıyoruz. Tesis yapımı için tüm çalışmaları tamamladık. En kısa sürede ihaleye çıkarak, bir büyük tesisi daha Emet ilçemize kazandıracağız" dedi.

Yapılan ziyaret sonrası duydukları memnuniyeti dile getiren Maden-İş Sendikası Genel Eğitim ve Araştırma Sekreteri Ahmet Çümen, Yılmaz’a yapılan çalışmalar hakkında, sendikaya örgütlü tüm işçiler adına teşekkür etti.

Çümen, “Daha önce Türkiye'nin geleceği olan bor madenlerinin özelleştirilmesi için bazı kesimler tarafından kasıtlı olarak yapılan çalışmalar karşısında gerçekleştirdiğimiz dik duruşumuz, aynen devam edecektir. Bor madeni sadece madencilerin meselesi değil, bir ülke meselesidir. Tüm halkımızın daha önce de olduğu gibi bor madenlerine sahip çıkacağından hiçbir şüphemiz yoktur” diye konuştu.

Kaynak: İHA