Dünya Ruh Sağlığı Günü

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve SÜ İbn-i Sina Öğrenci Topluluğu, Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla Konya Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Derneğini (KORUDER) ziyaret etti.

KORUDER'den yapılan açıklamada, derneğin, Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Beyhekim Psikiyatri ve AMATEM Kliniğinde tedavi gören hasta ve yakınlarının sosyal işlevselliğini artırmak ve ruh sağlığı alanında çalışanların dayanışmasını sağlamak amacıyla kurulduğu belirtildi.
Derneğin, Dünya Ruh Sağlığı Günü'nde birinci yılına girdiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"1. yılımızı, bizleri ziyarete gelen Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve İbn-i Sina Öğrenci Topluluğunun ziyaretiyle kutladık. Derneğimizin 1. yıl dönümünde bizi yalnız bırakmadıkları ve genç doktor adaylarımızın gösterdikleri duyarlılık ve gayretleri sayesinde geleceğe güvenle bakmamızı sağladıkları için teşekkür ederiz. Ruhsal hastalıklar toplumun bütününü ilgilendiren bir sorundur. Her türlü yoğun ve ani değişimlerin sıklıkla yaşandığı ülkemizde, ruhsal açıdan kırılgan olmayan, psikolojik anlamda dirençli, kendilerine güvenli bireylerin, toplumumuzun gelişmesi için 'Ruh sağlığı olmadan sağlık olmaz' diyoruz. Bütün hastalarımızın, ruh sağlığı çalışanlarının ve vatandaşlarımızın Dünya Ruh Sağlığı Günü'nü kutluyoruz."
Kaynak: AA