18 yıl sonra yürüdü

Erken doğum nedeniyle beyin felci geçiren ve 18 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Furkan Çuhacıbaşı, gördüğü tedavi sayesinde ayakta durabiliyor ve kısa mesafeli adımlar atabiliyor

18 yıl sonra yürüdü
Erken doğum nedeniyle beyin felci geçiren ve 18 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Furkan Çuhacıbaşı, gördüğü tedavi sayesinde ayakta durabiliyor ve kısa mesafeli adımlar atabiliyor.

Bostancı Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 6 ay önce tedavisine başlanan Çuhacıbaşı'nın doktoru Ayşim Oflazer, düzenlenen basın toplantısında tedavi sürecini anlattı.

Çuhacıbaşı'nın 6 ay önce kendilerine tedavi olmak amacıyla başvurduğunu dile getiren Oflazer, tedaviye klasik egzersiz programıyla başladıklarını söyledi.

Oflazer, "Ardından yürüme robot tedavisi ve hidroterapiyi (havuz tedavisi) birlikte uyguladık. Uyguladığımız bu tedaviler 4 ay sonunda hastada büyük bir gelişme gösterdi. Şu anda da hastamız desteksiz ayağa kalkıp durabiliyor ve kısa mesafeli adımlar atabiliyor. Hedefimiz hastamızın uzun mesafeli yürüyüp, engelleri aşıp, merdiven çıkabilmesini sağlamak" diye konuştu.

Furkan Çuhacıbaşı da tekerlekli sandalye ile yaşamanın zor ve çekilmez olduğunu belirterek, bu şekilde yaşamak istemediğini kaydetti.

Çuhacıbaşı, "Burada gördüğüm tedavi sonrası önce ayağa kalktım daha sonra da kısa mesafeli adımlar attım. Bundan sonraki aşamada uzun mesafeli yürümeyi hedefliyorum. 18 yıl sonra ilk yürüyebilmek güzel bir his" ifadelerini kullandı.

'Fenerbahçe gibi yılmadan mücadele edeceğim'

Bu arada fanatik bir Fenerbahçe taraftarı olan Çuhacıbaşı'na, Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal'ın gönderdiği duygu yüklü mektup ve imzalı forma da hastane yetkilileri tarafından verildi.

Furhan Çuhacıbaşı, duygularını şöyle dile getirdi: "Şu anda çok duyguluyum. Mehmet Topal'ın, bu yıl şampiyon olmamızda büyük emeği vardır, gösterdiği performans bizleri mest etti. Bana mektup yazması ve forma göndermesi sürpriz oldu. Topal'dan önümüzdeki sezonda da aynı performansı göstermesini bekliyorum. Ben de futbolcu olmak isterdim ama kader işte olamadık. Ben de Fenerbahçe gibi yılmadan ve pes etmeden mücadele ederek yürümeye başlayacağım."