Ak Parti Yalova İl Başkanı Öztabak Açıklaması

AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, "İl başkanlığıyla ilgili Genel Merkezin takdiri önemlidir. Bize verilecek görevlerde her zaman varız, geri durmayız" dedi.

Öztabak, 5'inci Olağan İl Kongresi hazırlıklarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, kongrenin partilileri ve millete hayırlı olmasını diledi.
Başkanlığa aday olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Öztabak, şöyle konuştu:
"AK Parti, birçok yeniliği ortaya koydu. Bu yeniliklerden biri, siyasi hayattadır. 1'inci Olağanüstü Kongremizde, geniş bir istişare neticesinde, ittifakla bugünkü Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun seçilmesi bunu göstermiştir. Partimizin bütün kurullarında ittifakı, istişareyi çok ön plana alan bir partiyiz. Bugün görevde olan bir il başkanıyım. Benimle ilgili Genel Merkezin yapacağı istişareler neticesinde devam edip etmeyeceğimizle ilgili kararlar verilecektir. Partimizin bize ihtiyaç duyduğu zamanlarda kendimizi ortaya koyarız. Şu anda görev yapan il başkanıyım. Kongre sürecinden sorumluyum. İl başkanlığıyla ilgili Genel Merkezin takdiri önemlidir. Bize verilecek görevlerde her zaman varız, geri durmayız."
AK Parti Yalova İl Teşkilat Başkanı Hüseyin Uygun ise kongrelerin, Armutlu ilçesinde 8 Kasım, Subaşı ve Kaytazdere beldelerinde 9 Kasım, Kadıköy ve Koru beldelerinde 16 Kasım, Altınova ilçesinde 23 Kasım, Termal ilçesinde 29 Kasım, Çınarcık ilçesinde 7 Aralık, Çiftlikköy ilçesinde 21 Aralık, merkez ilçede 28 Aralık'ta gerçekleştirileceğini, il kongresinin tarihinin ise henüz netleşmediğini ifade etti.

Kaynak: AA