Yunus Emre Türbesi Başında Anıldı

Aksaray ve Kırşehir valiliklerince her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Yunus Emre'yi Anma Etkinliği" kapsamında Yunus Emre Türbesi'nde anma programı gerçekleştirildi.

Yunus Emre Türbesi Başında Anıldı

Aksaray-Kırşehir il sınırında bulunan Aksaray’ın Ortaköy ilçesine bağlı Sarıkaraman köyü Ziyarettepe mevkisindeki Yunus Emre Türbesi'nde düzenlenen anma programına, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Kırşehir Vali Vekili Serdar Polat, daire müdürleri, sivil toplum örgütü başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak protokol üyeleri tarafından Yunus Emre Türbesi'nde dua edildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, "Çıktım Erik Dalına" isimli şiiri okuyarak, “Yunus Emre’yi anlatmaya kelimeler yetmez. Yunus Emre’nin yazmış olduğu şiirler bizim için hakikate ulaşmanın yolunu gösteriyor. Okuduğu şiirleri anlamayı ve hayatımıza aktarmayı ümit ediyoruz” dedi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı ise, “Anadolu’nun gönüller sultanı Yunus Emre’yi anmak, evrensel manevi değerleri paylaşmak için buradayız. Yunus’un nerede doğduğu, nerede yaşadığı ve nerede olduğu maalesef belli değildir. Anadolu’nun muhtelif yerlerinde 10’a yakın mezarı var. Hangisinin Yunus Emre’ye ait olduğu bilinmiyor. Asıl türbenin Aksaray’daki türbe olduğu düşünülüyor. Ölümsüz bir insana mezar aramak da gerekmez. Yunus Emre savaş ve isyanlar içinde yaşamış, halka sevgi ve hoşgörü, dindarlık yolu göstermeye çalışmıştır. Yunus Emre kültürel tarihimizin en büyük mimarlarındandır. İçli ve özlü şiirleri hayranlıkla okunan muhteşem bir insandır. Türk milletinin ruhunda derin sevgi ve aşk bırakmıştır. Yunus Emre’nin evrensel mesajları tüm dünyaya ulaşmış, sevginin adı olmuştur. Yunus Emre’ye göre insanlar hiçbir şey gözetilmeksizin sevilmeyi hak etmektedir. Yunus Emre’nin dünyasında kavgaya, kin ve öfkeye asla yer yoktur. Bizler bu şahsiyetlerin torunları olarak nasıl bu günlere geldiğimizi unutmadan tüm çekişmelerden uzak durup, Yunus gibi düşünmeyi unutmamalıyız” diye konuştu

Yapılan konuşmaların ardından semazenler kısa bir gösteri yaparken, temsili Yunus Emre tarafından davetlilere alıç ve şeker ikram edildi. Son olarak protokol üyeleri çilehaneyi ziyaret ederek, içinde bir süre sohbet etti.
Kaynak: İHA