Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne Çocuk Psikiyatri Doktoru Atandı

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne, çocuk psikiyatristi atandı.

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne Çocuk Psikiyatri Doktoru Atandı

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde göreve başlayan Uz. Dr. Üney, "Sağlık, sadece biyolojik olarak değil, psikolojik ve sosyal açıdan da iyilik halini tanımlamaktadır. Bu nedenle çocukların ruhsal ve sosyal gelişimleri açısından koruyucu ruh sağlığı tedbirlerinin alınması, ihtiyaç duyan çocuk ve gençlerin biyopsikososyal açıdan ele alınması, gerekli değerlendirmelerinin yapılması ve uygun tedavi yaklaşımlarının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Diğer tıp disiplinlerine göre nispeten daha yeni olan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları hizmetine dünyada ve ülkemizde gittikçe daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Çocukların erişkinlerin küçük kopyaları olmamaları ve biyolojik açıdan olduğu gibi psikolojik ve sosyal açıdan da süreğen bir değişim ve gelişim içerisinde olmaları gerçeği Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bilimini Erişkin Ruh Sağlığı ve Hastalıkları’ndan ayırmakta ve özgün psikiyatrik gözlem ve değerlendirmelerin yapılmasını gerektirmektedir" dedi.

"HASTA GRUBUMUZ 0-18 YAŞ ARASI"
Hasta grubunun 0-18 yaş arası olduğuna dikkat çeken Uz. Dr. Üney, psikolog ve çocuk gelişim uzmanları ile ekip halinde çalışacaklarını söyledi.

Uz. Dr. Üney, "Polikliniğimizde 0-18 yaş arası bebek, çocuk ve gençlerde, zihinsel ve ruhsal gelişimin değerlendirilmesi, ebeveyn veya bakım verenler ile çocuk ve gençlerin sağlıklı ruhsal gelişim hakkında bilgilendirilmesi, başlıca çocukluk çağında sık karşılaşılan zeka geriliği ve ilişkili sorunlar, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, karşıt olma karşı gelme bozukluğu, davranış bozukluğu, konuşmada gecikme, kekemelik ve diğer konuşma ve iletişim bozuklukları, otizm ve otizm ile ilişkili sorunlar, okul reddi, ayrılma anksiyetesi bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, panik bozukluğu gibi kaygı bozuklukları, depresif bozukluk ve manik depresif bozukluk gibi duygudurum bozuklukları, şizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar, travma sonrası stres bozukluğu, fiziksel, duygusal ve cinsel istismar, madde kullanımı, tik bozukluğu, yeme bozuklukları, genel tıbbi duruma bağlı ruhsal sorunlar vb. durumlarda gerekli değerlendirme ve müdahaleler yapılmaktadır" diye konuştu

Kaynak: İHA