Uşak Üniversitesi'nde Optimizasyon Algoritması Geliştirildi

Uşak Üniversitesi'nde "Vorteks (Girdap) Optimizasyonu" adlı, yapay zeka tabanlı ve doğa temelli bir optimizasyon algoritması geliştirildiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nda görev yapan Karahallı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi. Utku Köse, doktora çalışmalarını birlikte yürüttüğü Prof. Dr. Ahmet Arslan ile "Vorteks (Girdap) Optimizasyonu" adlı, yapay zeka tabanlı ve doğa temelli bir optimizasyon algoritması geliştirdi.
Yapay zeka, kaos teorisi, uzaktan eğitim, e-öğrenme, bilgisayar eğitimi ve bilgisayar bilimleri gibi konular üzerinde çalışmalar yapan Köse, algoritmanın, özellikle bilgisayar bilimleri araştırma alanının bir alt kolu olan yapay zeka çalışmalarına dair literatüre önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Köse, geliştirilen algoritmanın, optimizasyonun otomotiv sanayinden, makro iktisadın tahminine, teknolojik cihazların yazılımsal analizinden, çözümü zor matematiksel problemlerin kullanımına kadar, gerçek dünya temelli problemlerin çözümünde kullanılabileceğini ifade etti.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik de Öğr. Gör. Köse'yi başarısından dolayı tebrik ederek son yıllarda ön plana çıkan yapay zeka konusunda Uşak Üniversitesi akademisyenlerinin yaptığı çalışmalardan gurur duyduklarını belirtti.

Kaynak: AA