Erdoğan, Ataullah Efendi ve Hatice Sultan'ın Mezarlarını Ziyaret Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Osmanlı Devleti döneminde başkonsolos olarak görev yapan Ahmet Ataullah Efendi ve Jahor Sultanı Ebubekir'in eşi Hatice Sultan'ın mezarlarını ziyaret etti.


Singapur temaslarının son ayağını oluşturan ziyaret için Telok Bilayoh Mezarlığı'na gelen Erdoğan ve beraberinde heyet, burada Ahmet Ataullah Efendi ve Hatice Sultan'ın mezarlarını ziyaret ederek, dua etti.

Türk siyasi tarihi açısından önemli bir yere sahip olan Ahmet Ataullah Efendi, Güney Afrika'daki müslümanlar arasında yaşanan ihtilafların çözümünde gösterdiği başarının ardından, Abdülhamid Han tarafından Singapur'da görevlendirilen ilk başkonsolos olmuştu. Ahmet Ataullah Efendi, 1903'de görevi başında iken hayatını kaybetmiş ve Singapur'a defnedilmişti.

Hatice Sultan ise, 1893'de İstanbul'u ziyareti sırasında Abdülhamid Han ile görüşen Jahor Sultanı Ebubekir ile 1894'de evlenmiş, bu evlilikten Tunku Fatimah isimli bir kız dünyaya getirmişti.

Erdoğan, mezarlık ziyaretinin ardından Uzakdoğu gezisinin üçüncü ayağı olan Malezya'ya gitmek üzere Singapur Havalimanı'na hareket etti.
Kaynak: İHA