Tarım Sektöründeki Yatırımcılara Projeler Anlatıldı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda, tarım sektöründeki yatırımcı adaylarına desteklenen projeler anlatıldı.

Tarım Sektöründeki Yatırımcılara Projeler Anlatıldı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında, Şanlıurfa Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tanıtımla, yatırımcı adaylarına destek projeleri anlatıldı. Tanıtıma, Şanlıurfa Valiliği Tarım İl Müdürü Necip Özgökçe, Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sabri Ertekin, Vali Yrd. Soner Zeybek katıldı.

Sununun ardından konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özgökçe, bakanlık projeleri ile ilgili bilgiler verdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bugüne kadar 215 tesise toplam 40 milyon lira destek verdiğini belirten Özgökçe, 2 bin 143 kişiye istihdam olanağı sağlandığı söyledi.

Özgökçe, “104 Bitkisel Ürün İşleme ve Paketleme Tesisine 18,9 milyon TL yatırım yapıldı. 11 Hayvansal Ürün ve İşleme Paketleme Tesisine 2,6 milyon TL, 16 adet basınçlı sulama yatırımına 588 bin TL ayrıldı. 16 adet Tarımsal Ürün Depolama yatırımına 3,8 milyon, 9 adet soğuk hava deposuna 2,2 milyon TL, 53 adet alternatif enerji kullanan Sera yatırımına 13 milyon TL ayrıldı. Doğal kaynaklar ve çevrenin korunması dikkate alınarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal pazarla altyapısının genişletilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amacıyla bu yıl da tarıma dayalı kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenilmesine devam edilecektir” dedi.

DESTEKLENEN PROJELER
Özgökçe, bu yıl desteklenecek projelerle ilgili de bilgi verdi. Özgökçe, “Tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, bu konuda faal olan veya olmaya tesislerin kapasite artırımı ve teknolojik yenilenmesine yönelik yatırımlar, alternatif enerji kaynaklarının yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar konusunda tarım girişimcileri bakanlığa başvurabilecek” dedi.

Özgökçe, ekonomik yatırımlar için proje başvurularında 300 bin Türk Lirasını, tüzel kişi başvurularında ise 800 bin Türk Lirasını geçemeyeceği de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA