MHP'li Halaçoğlu: Mansur Yavaş CHP'de tutunamaz

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ı eleştirerek "Mansur Yavaş’ın CHP’de tutunabileceğini sanmıyorum” dedi.

MHP'li Halaçoğlu: Mansur Yavaş CHP'de tutunamaz
CNN Türk ekranlarında yayınlanan Aykırı Sorular programının bu akşamki konuğu MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu oldu. Halaçoğlu'nun CHP'den tartışmalı bir şekilde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş hakkında söyledikleri dikkat çekti.

“İSABETLİ DAVRANMIŞIZ”
Programın sunucusu Enver Aysever'in “Mansur Yavaş'ı CHP kaptı” sözlerine “Mansur Yavaş'ı Ankara belediye başkan adayı göstermemekle isabetli davranmışız” diyen Halaçoğlu, “Bizim fikrimiz çok farklıdır. Başka partilerden gidip gelme gibi bir şey söz konusu olmaz. Bizim partimizden aday olmak isteyen kişi aday olmazsa bekler. Başkası adaysa onun için çalışır” dedi.

“MANSUR YAVAŞ CHP'DE TUTUNAMAZ”
Mansur Yavaş'ı eleştirdiğini ifade eden Halaçoğlu, “Mansur Yavaş'ın CHP'de de tutunabileceğini sanmıyorum” diye ekledi. Halaçoğlu, Yavaş'ın MHP genel başkanlığına oynadığı iddialarına ise şöyle cevap verdi: Böyle bir şey söz konusu olamaz. Öyle olması için her şeyden önce bütün Türkiye teşkilatları ile doğrudan bağlantısı olaması gerek. Bunlar hayal. O kadar basit değil.

MANSUR YAVAŞ NE DEDİ, NE YAPTI?
Mansur Yavaş bir önceki seçimde MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yerel seçim yarışına girmiş ve hezimete uğramıştı. Birkaç yıl önce “Ben mevki makam uğruna davamı satacak adam değilim” diyen Yavaş geçtiğimiz ay CHP'ye katılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partideki ciddi muhalefete rağmen Manur Yavaş'ı CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapmıştı.