Kadıköy'de Simit Arabalarına Standart Geliyor

Kadıköy Belediyesi, simit arabalarına, simitçilere ve simitlere “hijyen ve estetik” standardı getiriyor.

Özel olarak tasarlanan yeni nesil simit arabalarıyla satış yapacak simitçilere belediyenin zorunlu hijyen eğitimi şartı konulurken, sadece Kadıköy’deki fırınlarda üretilen simitleri satmaları da zorunlu oluyor.
Sayıları 200’ü bulan simitçiler için bir dizi yeni karar alan Kadıköy Belediyesi, simide dair her şeyi yeniledi. Kadıköy Tasarım Atölyesi’ndeki tasarımcılar, simit arabalarını, simitçilerin ihtiyaçları doğrultusunda hijyen ve estetik açıdan yeniden tasarladı. Kadıköy'de kayıtlı bulunan simitçiler ise zorunlu hijyen eğitimine alındı. Sağlık uzmanlarının hijyen dersine giren simitçilere özel sertifika verilirken, simitçilerin düzenli olarak bulaşıcı hastalık taşıma risklerine karşı muayene olup sağlık karnesi taşımaları da zorunlu hale getirildi.

Simit fırınlarını da denetleyen Kadıköy Belediyesi, ilçeye belirlenen simit fırınları dışında simit sokulmasına da izin vermeyecek. Simitçiler özel önlükleri ile yalnızca belediyenin izin verdiği simit fırınlarının simitlerini satabilecek.

Tasarımcıların tasarladığı yeni simit arabalarının tanıtımı ise yarın mini bir tiyatro gösterisi ile basına ve Kadıköylülere yapılacak. Kadıköy İskele Meydanı’ndaki simit arabası tanıtımında simitçilere destek için simitçi önlüğü giyecek olan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköylülere simit dağıtacak.
Kaynak: İHA