Binali Yıldırım’a İzmir’de Esnaftan Destek

AK Parti Büyükşehir Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyareti etti.


Binali Yıldırım, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyareti etti. Ziyarette konuşan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Salahaddin Hünü, “Sizin belediye başkanlığınız İzmir’i köy olmaktan kurtaracağı anlamına geldiği için ben ve teşkilatım canla başla sizin emrinizde çalışacağım. Sizden gördüğümüz alakayı hiçbir hükümetten görmedik. Sizin bize bir ıslığınızla bin adam arkanızda var demektir. Sizin bu işinizi Allah’ın da yardımıyla başaracağımıza inanıyoruz. Bir telefonunuz yeter. Biz oraya geliriz. Mazeret olmaz bizde. Yuvarlamıyoruz. Açık destek veriyoruz. Asker gibi olacağız” dedi.


Binali Yıldırım da, destek karşısında teşekkür ederek, “Bu kadar samimi ve içten açık desteğinizi de takdir ediyorum. Desteğiniz önemlidir bize güç vermiştir. Esnafın bakışını çok önemsiyorum. Biz sürekli beraber olacağız. Siz kılcal damarlar gibisiniz. En ücra köylere kadar can veren en önemli organizasyonsunuz. Sürekli üretiyor ve çok geniş anlamda istihdam oluşturuyorsunuz. Bununla da kalmayıp bir anlamda insanımızın hayatına dokunuyorsunuz. O yüzden ülke nereye gidiyor? İyi mi kötü mü sizden almak lazım. Bu istikrarın, bu güvenin kıymetini sizden daha iyi bilen olmaz. Ülkemizi yıkacak hiçbir girişime fırsat vermemek hususunda hepimizin ortak sorumluluğu var. Tüm oda başkanlarımıza teşkilatımıza teşekkür ediyorum. 30 Mart seçimleri başarıyla sonuçlanırsa İzmir kazanacak. Bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Proje bazında hiçbir sıkıntımız yok, yapılanlar var yeni yapılacak olanlar var. Ölçü belli bizim açımızdan. Bakın 11 yılda neler yaptık, daha neler yapacağımıza siz karar verin” diye konuştu.

İHRACAT KENTİ İZMİR
Binali Yıldırım, sivil toplum örgütleri ziyaretlerine Ege İhracatçılar Birliği ile son verdi. Ege İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ve ekibi tarafından karşılanan Yıldırım, İzmir’in çeşitli eksenlerde gelişmesi için ihracatın önemini vurgulayarak, “İzmir’in geleneksel olarak ihracat kenti olduğunu biliyoruz İzmir’in bu potansiyeli çok büyük 190 ülkeye ihracat yapabilen çok önemli bir şehrimiz. Bu şehirde bir artı değer oluşacaksa bunda ihracatçılarımızın büyük payı var. Şehrin birçok el atılması gereken konusu olduğunu biliyoruz. 11 yıllık bakanlık ve 2 yıllık milletvekilliği döneminde İzmir’i tanıma ve sorunlarını yakından görme fırsatı buldum. Birçok konuya kendi yetki alanımda sınırlı olmak üzere müdahil oldum. 35 İzmir’e 35 projeyle başladık. Yerel yönetimler noktasında biz 35 proje ile sınırlı görmüyoruz. Burada yerele yönelik projelerle hemşerilerimizin karşısına çıkacağız bugünkü ziyaret nezaket ziyareti. Proje detaylarına girmeyeceğim. Önümüzdeki günlerde şehrin sorunlarını ele alma ve önerilerini alma öğrenme fırsatımız olacak. Bizim de gerek yerel seçimle gerekse sonraki sürece ait çalışmalarımızı paylaşma imkanımız olacak” diye konuştu.

"EXPO ADAYLIĞI BİLE İZMİR'İ MARKA YAPTI"
Ege İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ise EXPO adaylığının İzmir’i bir marka kent haline getirdiğini ve bunun ihracat konusunda işlerini kolaylaştırdığını ifade ederek, “Gittiğimiz ülkelerde kendimizi anlatmak zorunda kalmıyoruz bu da bize 15 dakika kazandırıyor. Bu bir avantajdır. Her şeyin ilki İzmir bu yatırımları ve iyi yönetilmeyi, yatırımların devamlı olmasını her zaman hak etmiştir. Hayırlı olsun diyorum” dedi.

Kaynak: İHA