Beypazarı'nda Arıtma Tesisi Kuruluyor

Beypazarı'nda, şehir şebeke içme suyunun arıtılmasına yönelik çalışmalar kapsamında temiz su arıtma tesisi kuruluyor.

Başkan M. Cengiz Özalp, inşaat alanını gezerken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlerdeki musluklara daha kaliteli su ulaşması için tüm imkânların kullanıldığını ve ilçenin içme suyu borularının büyük bir kısmının yenilendiğini söyledi.

İlçede yıllar önce döşenmiş borulardan gelen suyun içildiğini belirten Özalp, "İlçede 120 km'ye yakın yeni içme suyu borusu yeniledik ve döşedik. Bu sayede şimdi sağlıklı temiz içme suyu, arıtılarak şehir şebekesine verilecek. Su boruları dayanıklı polietilen borularla yenilendi" dedi.

Gürağaç mahallesi mevkisindeki arsenik arıtma tesislerine ilaveten, Gazipaşa Mahallesi Bulgurdede mevkisinde yapımı devam eden temiz su arıtma tesisi sayesinde ana depoya toplanan suyun arsenik, sülfat ve kireçten arıtılarak evlerdeki musluklara verileceğini ifade eden Özalp, şunları aktardı:
"Evlere sağlıklı ve daha kaliteli içme suyu vermemiz için bu tesis büyük önem taşıyor. İlçenin büyük oranda ana irsaliye içme suyu borularını yenileyerek hem daha sağlıklı koşullar oluşturduk hem de sık sık yaşanan su patlaklarıyla oluşan su kaybının önüne geçtik. 120 km içme suyu hattını yeniledik. Daha doğrusu asbestli su borularını ortadan kaldırdık. Kısa bir süre sonra temiz su arıtma tesisinin faaliyete geçmesiyle evlerdeki çeşmelerden pırıl pırıl temiz su akacak. Halkımız çeşitli yerlerden ve şadırvanlardan evlerine artık su taşamayacak. Temiz su arıtma tesisi 4,5 milyon TL'ye mal olacak."
Kaynak: AA