Bahçeli grup toplantısında esti gürledi

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme dair sert açıklamalarda bulundu.

Bahçeli grup toplantısında esti gürledi
MHP Lideri Bahçeli, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili, ''Başbakan ve hükümeti savcılara çamur atmaktadır. Bize düşen hukuk kurallarının işlemesine yardım etmek. Bırakalım savcılar görevini yapsın, ak ile kara ortaya çıksın'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

MHP Lideri'nin gündeminde yolsuzluk ve rüşvet operasyonu vardı.

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devletin tüm erklerini çökerttiğini ve çalışamaz hale getirdiğini ileri sürerek, 'Bize göre gündemde yargı darbesi değil, iktidar darbesi ve ihaneti vardır' dedi.

Devlet Bahçeli yeniden yargılama konusunun görüşülmeye başlanmasını ise gündem saptırma olarak nitelendirdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu'na da tepki gösteren MHP Lideri, ''TBB Başkanı acaba Başbakan'a rüşvet yolsuzluk iddialarını hatırlatacak fazileti göstermiş midir?'' diye sordu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

''Hükümet, 2013 yılında dış politika alanında her bakımdan çöktü, bozguna uğradı. İktidar, zenginleşmek için, çalmak, aşırmak, cüzdan doldurmak için bir fırsat değildir. Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları, Başbakan'ın kendisi ve ailesine kadar ulaştı. Bu nasıl bir örgüttür ki, bakanlar çantalarla, elbise çantalarıyla paraları cebe indirmiştir?

'BAŞBAKAN VE HÜKÜMETİ SAVCILARA ÇAMUR ATMAKTA'
Başbakan'ın evlatlarının vakıflarına usulsüz imar izinlerini görünmez eller mi verdi? Başbakan ve hükümeti savcılara çamur atmaktadır. Oysa yargı sadece işini yapmaktadır. Bize düşen hukuk kurallarının işlemesine yardım etmek. Bırakalım ak ile kara ortaya çıksın.

'ERDOĞAN'SIZ, AKP'SİZ, BOP'SUZ...'
Başbakan mahkemenin bağımsızlığını zedelemekte. Başbakan ve hükümeti sandık yolu ile gönderilmelidir. Biz Erdoğan'sız, AKP'siz BOP'suz, PKK'sız, dertsiz, ağrısız güzel bir Türkiye istiyoruz.

Başbakan'ın yakınmaya dert yenmeye 'inlerine gireceğiz' diyerek insanları hayvan yerine koymaya ne hakkı vardır. Mağlum danışmanın 'kumpas' tanımlamasıyla TSK ve YARSAV suç duyurusunda bulunmuştur. Yeniden yargılama meselesi dolaşıma girmiştir.

'BU SİNSİ BİR KURGU'
Sanki ortada yolsuzluk rüşvet soruşturması yokmuşcasına Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) da devreye girmiştir. Bu sinsi bir kurgudur. Gündem ibresinin birden bire yeniden yargılama konusuna sabitlenmiştir.

TBB BAŞKANI'NA TEPKİ'
TBB Başkanı acaba Başbakan'a rüşvet yolsuzluk iddialarını hatırlatacak fazileti göstermiş midir? Malum çevreler bize 'Darbeciler masumdur' demeye mi çalışmaktadır. Yılların hesabını bize kim verecek?''