'Bye Bye Phil Everly'

Müzik tarihinin en başarılı ikililerinden Everly Brothers'ın efsanevi vokali Phil Everly, 74 yaşında hayata veda etti.

'Bye Bye Phil Everly'
Amerikalı Everly Brothers grubunun efsanevi vokali Phil Everly, kronik akciğer hastalığına bağlı geçirdiği kriz nedeniyle, yaşamını kaybetti. Everly'nin eşi, Los Angeles Times'a yaptığı açıklamada, Phil Everly'nin cuma akşamı California'da hayatını kaybettiğini açıkladı.

Phil Everly, 1950'li yılların sonunda ve 1960'lı yılların başlarında ağabeyi Don ile Bye Bye Love, Wake Up Little Susie gibi çok sayıda başarılı şarkıya imza attı. Everly Brothers, The Beatles, Hollies, The Beach Boys ve The Mamas&Papas gibi gruplara da ilham kaynağı oldu. Ünlü Rolling Stone Dergisi, Don ve Phil Everly'yi rock müzik tarihinin en başarılı ikilisi olarak göstermişti.

Everly'nin ölümü, müzik dünyasında büyük üzüntüyle karşılandı. Queen gurubunun gitaristi Brian May duygularını, "Gençliğimin büyük bir kısmını kaybettim" sözleriyle açıkladı. New York Times, Amerikalı müzisyen Paul Simon'ın, Everly'nin ölümünün ardından, "Phil ve Don şimdiye kadar dinlediğim en iyi ikiliydi. Sesleri kusursuz ve duygu yüklüydü" açıklamalarına yer verdi.

Don ve Phil Everly kardeşler 1957-1962 yılları arasında çok sayıda hit şarkıya imza attı. Aralarında çıkan bir kavga sonucu yollarını ayıran kardeşler daha sonra solo albümlerle devam etmiş ancak büyük başarı sağlayamadıkları için yeniden birleşme kararı almışlardı. İkili son olarak 2005 yılında İngiltere turnesini gerçekleştirmişlerdi.
©Deutsche Welle Türkçe
DW/dpa, GA/BÖ