Aesob'a Bağlı 76 Odanın Başkanlık Seçimleri Başladı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine (AESOB) bağlı 76 odada, genel kurullar yapılmaya başladı.

AESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 4 yılda bir gerçekleştirilen ve üyelerin oylarıyla oda başkanlarının belirlendiği seçimler, 3 ay boyunca devam edecek. Yapılacak seçimler sonucunda 2018 yılına kadar odaları yönetecek başkan ve yönetim kurulları belirlenecek.
- İlk seçilen başkan Mahmut Şafak
İlk olarak yapılan Manavgat Şoförler ve Nakliyeciler Odasının, Manavgat Delta Düğün Salonunda gerçekleştirilen genel kurulunda, mevcut başkan Mehmet Muammer Ünal'a karşı yarışan Mahmut Şafak 858 oy alarak odanın yeni başkanı seçildi. Şafak'ın yönetim kurulunda Galip Özden, Erdoğan Yıldız, Emin Kaya, Ali Torun, Halis Yapır, Hasan Deveci, Osman Tüter, Ahmet Kök, İdris Karamancı ve Osman Öztürk yer alıyor.
Gazipaşa Şoförler ve Otomobilciler Odasında yapılan seçimlere tek aday olarak katılan mevcut başkan Mustafa Şahin, 251 üyenin oyunu alarak yeniden seçildi. Şahin'in yönetim kurulu Hasan Tuncel, Muhsin Yaman, Halil Koç, Mehmet Kılınç, Erbay Çağlar ve Ahmet Tekin'den oluştu.
Öte yandan kongrede odanın ismi oy birliği ile "Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası" olarak değiştirildi.
Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odasının genel kurulunda da mevcut başkan Hasan Ali Sönmez 446 oyda kaldı. 510 oy alan Mustafa Köse, odanın yeni başkanı oldu. Köse'nin yönetim kurulu, Levent Sobacı, Muzaffer Kaplan, Bahtiyar Aslan, Kadir Özgün, Serkan Özkurt, Ümmü Şanlı, Ramazan Bucak ve Hasan Özgenç'ten oluşuyor.
Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odasının Manavgat Çıraklık ve Mesleki Eğitim Merkezi'nde yapılan genel kurulunda ise mevcut başkan Sami Dursun Doğan ile Adem Şen ve Alparslan Karagöz başkanlık için yarıştı. Şen 336, Karagöz 476, Doğan da 476 oy aldı. Bu sonuçlara göre Doğan, yeniden başkan seçildi. Doğan'ın yönetim kurulunda Ali Sarıkaya, Ramazan Kaya, Mustafa Güzel, Mehmet Erdoğan, Nevzat Soydan, Adem Uslu, Orhan Arslan ve Ramazan Erdem yer aldı.
Manavgat Servisçiler Odasının seçimlerinde de mevcut başkan Mahir Çınar, üyelerinin tamamının oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Çınar'ın yönetim kurulu, Hasan Özçelik, Alaadin Akça, Ali öz, Hasan Hüseyin Demir, Selçuk Erdem ve Mustafa Aydın'dan oluştu.
İl genelindeki diğer odaların seçimlerine devam edilecek.
Kaynak: AA