İzol Derneğinden Birlik ve Beraberlik Gecesi

Adıyaman İzol Derneği tarafından birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi düzenlendi.

İzol Derneğinden Birlik ve Beraberlik Gecesi

Perre Saray'da düzenlenen geceye, AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Halil Fırat, İzol Derneği Başkanı Ramazan Işık, AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Fehmi Hüsrev Kutlu, iş adamları, dernek başkanları, İzol Derneği'nin Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Bitlis temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Birlik, beraberlik ve kaynaşma gecesinde bir konuşma yapan İzol Derneği Başkanı Ramazan Işık, şunları söyledi: “Kişiler ya da aileler arasındaki husumetleri engellemek veya bu tür olayları bitirmek için girişimlerde bulunmaktayız. Yardıma muhtaç ailelere bir nebzede olsa gıda ve giyim yardımları yapmaktayız. 50 kişiye burs vermekteyiz ve Allah kısmet ederse bu çalışmaları daha çok yükseltip genişleteceğiz. Dayanışma ruhu ile hareket ederek birlik ve beraberliğimizi sağladığımız sürece daha birçok başarıya ulaşabileceğimize inanıyoruz.”
Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da, “Toplumda sorumluluk yüklenen ve kendini mensubu olduğu akrabalarına karşı duyarlılık hisseden kardeşlerimizin bir araya geldiği güzel bir dernek. Bu dernekler etrafında komşu illerden, uzak diyarlardan gelen siz değerli kardeşlerimizi bir arada görmenin büyük bir mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş ise, yapmış olduğu konuşmada, “Bu topraklarda yaşayan Türk, Kürt, Alevisi, Sünnisi, bütün geçmişin tüm mirasın ve bu mirasında bugünden geleceğe taşınmasının bir sembolüdür. İzol, aramıza suni sınırlar çizilmek suretiyle akrabalar arasına mayınların döşendiği sınırların aynı zamanda insanların yüreklerini böldüğü ve her bir bölünen toprak parçasına bir takım yerli iş birlikçilerin sömürgeciler tarafından konulduğu ve onlar üzerinden de, bu coğrafyada yüz yıllar boyunca kardeş yaşayan insanların birbirine düşman edildiği tarihinde yeniden bozulmasıdır.”
Yapılan konuşmaların ardından geceye katılan katılımcılara yemek ikramlarında bulunuldu, İzol Derneğine katkılarda bulunanlara plaket verildi.

Kaynak: İHA