Yaralı Karaca, Tedavi Edildi

Ulus ilçesinde hareket halindeki otomobile çarparak yaralanan karaca, tedavi edildi.

Apdipaşa beldesi Yeşilpazar Mahallesi'nde hızla yolun karşısında geçmeye çalışan karaca, seyir halindeki otomobile çarptı. Karacanın yaralandığını gören otomobil sürücüsü, durumu Bartın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.
Olay yerine gelen ekiplerce alınan yaralı karaca, veteriner tarafından tedavi edildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdür Vekili Ahat Deliorman, gazetecilere yaptığı açıklamada, karacanın boynuzlarının kırıldığını söyledi.

Tedavisinin kentteki veteriner hekim tarafından yapılmasının ardından karacayı Karabük Sırçalı Yaban Hayatını Geliştirme Sahası'na getireceklerini, birkaç gün gözlem altında tutacaklarını ifade eden Deliorman, "Karacayı burada tamamen iyileşmesinin ardından yeniden doğaya salacağız. Bu arada iki gün önce köpeklerin saldırısından kaçtığı sırada yaralanan yavru karaca iyileşti, doğal hayata saldık. İnşallah, bu sevimli hayvanımız da kısa zamanda iyileşecek ve doğal yaşamına geri dönecek" diye konuştu.

Veteriner hekim Erdem Sancar ise boynuzları kırılan ve vücudunun bazı bölgelerinde ufak yırtıklar oluşan karacaya gerekli müdahaleyi yaptıklarını, kısa zamanda sağlığına kavuşabileceğini dile getirdi.
Kaynak: AA