Sosyal Medya Hukuku Söyleşisi

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi, Sosyal Medya Kulübü ve Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Sosyal Medya Hukuku konulu söyleşi Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti.

Sosyal Medya Hukuku Söyleşisi

Sosyal Medyanın aktif kullanıcılarından olan sanatçı Aylin Aslım ve Sosyal Medya Hukuku konusunda uzman Avukat Barış Günaydın’ın Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Nezih Orhon’un yöneticiliğinde gerçekleşen söyleşiye gençler büyük ilgi gösterdi. Sosyal Medya Kulübü’nün “Yeni Medya Akademisi” başlığıyla yapılan ilk söyleşide sosyal medyanın etkisi ve hukuksal boyutta oluşan sorular ve sorunlar ele alındı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, bıçak sırtı olarak nitelediği sosyal medyanın sınırlarının etkin kullanımında büyük kitlelere ulaşabilen yapısına dikkat çekti.

Gençlerin sorularıyla devam eden söyleşide Aylin Aslım, sosyal medyada, yazılı ve görsel basında yer almayan görüş ve düşüncelerin özgürce yer alabileceğine dikkat çekerken, birçok bilginin de doğruluğunu araştırılarak kullanılması gerektiğini vurguladı.
Kaynak: İHA