Bakan Eker Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, son dönemde yaşananlarla ilgili, “Yeni bir saldırı şekli ile karşı karşıyayız” dedi.

Bakan Eker Açıklaması

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile birlikte Gaziantep’e gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Gaziantep İl Teşkilatı’nda partililerle bir araya geldi. Son dönemde yaşananlara değinen ve perde arkasında daha farklı şeylerin olduğunu belirten Eker, “Yeni bir saldırı şekli ile karşı karşıyayız. Bu sefer hangi suretle görünüyor? Sözüm ona yolsuzluklarla mücadele suretinde görünüyor. Yolsuzlukla en çok mücadele yapmış AK Parti'nin genel başkanı. Siz hangi hakla, hangi insaf, hangi vicdanla AK Parti'ye kurumsal olarak bunu yakıştırırsınız. Gerisindeki problem bu değil arkadaşlar. Gerisinde Türkiye’nin istikrarı, Türkiye'nin siyasi istikrarı ile sağlanan ekonomik büyüme ve Türkiye'nin bölgesinde ve küresel ölçekte sözünü söyleyen bir aktör haline gelmesi” dedi.

Komşu ülkelerle olan ticari ilişkilerin birilerini rahatsız ettiğini aktaran Eker, “Gerek Kuzey Irak ile olan ilişkiler gerek İran'la ve diğer komşularımızla olan ticari ilişkiler, bunlar birilerini bir şekilde rahatsız ediyor. Gerek Ortadoğu ülkelerinde uygulanan oyunlar demokrasiye karşı geliştirilen saldırılar, buralarda Türkiye'nin sivil siyasi gücünün Sayın Başbakanın ve hükümetinin burada sesini yükseltebilmesi; dünya 5'ten büyüktür diyebilecek bir Türkiye başbakanının olması bir yerde rahatsız ediyor. Ulusal ölçekte, küresel ölçekte bu rahatsızlığı duyanların, hissedenlerin bir takım saldırıları bir takım komploları, bir takım sabotajları, tehditleri söz konusu. Bunu bir kere böyle bileceğiz. AK Parti ailesi olarak, AK Parti camiası olarak bunları doğru okuyacağız, doğru bileceğiz” şeklinde konuştu.

Meselenin arkasında büyük yatırımların kesintiye uğraması olduğunu bildiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Mesele tek başına bir yolsuzluk oldu; bununla hadi mücadele edelim, etmeyelim meselesi değil. Elbette ki kimse AK Partililer kadar yolsuzluğa karşı değildir bunu da söyleyeyim. Onun hesabının görülmesi, yolsuzlukla mücadele edilmesi başka bir şeydir. Ama bu ad altında AK Parti'nin gelişmesinin Türkiye'nin büyümesinin Türkiye'nin büyük yatırımlarının yani Kanal İstanbul gibi, yani İstanbul'daki büyük hava alanı gibi, 3'üncü köprü gibi devasal yatırımların 10 milyarlarca tutar tutan yatırımların bir şekilde intifaya uğratılması, kesintiye uğratılması bunun perde gerisindeki mücadelenin aslında unsurlarından konularından birisidir” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da yaptığı konuşmada, Gaziantep’i uzun yıllardan bu yana tanıdığını ve yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını kaydederek, “Gaziantep'i uzun yıllardır tanıyorum. Burada yaşayan akrabalarım var. Uzun yıllardır geliyorum; gidiyorum. Her gelip gittiğimde şehri biraz daha büyümüş, biraz daha gelişmiş, biraz daha kendini geliştirmiş olarak görüyorum. Bundan da doğrusu gurur duyuyorum. İftihar ettiğimiz bir durum Gaziantep'in durumu. Tabi bunda Gaziantep'in yöneticilerinin çok büyük payı var. Gaziantep'in yetiştirdiği iş adamlarının çok büyük bir payı var. Gaziantep'in yetiştirdiği siyasetçilerin çok büyük bir payı var. Allah hepsinden razı olsun bunlar çok güzel çalışmalar” diye konuştu.

AK Parti İl Teşkilatı’na gelen bakanları ağırlayan AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, bakanlara Gaziantep hakkında ve yapılan parti çalışmaları hakkında bilgi verdi. Uzer, şu şekilde konuştu:
“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur hanım efendiye yeni görevinde başarılar diliyoruz. Tabi ki fahri olarak da Gaziantep'in de bakanı olarak bundan sonra bir pozitif ayrımcılığı sayın bakanımızdan istiyoruz. Zaten Mehdi Bey Güneydoğu'nun çocuğu. Bu toprakların insanı. Doğal olarak Gaziantep'i de yine kabinede temsil ediyor. Allah razı olsun. Bu zamana kadar Gaziantep'in bütün problemlerinde sayın bakanlarımızla beraber hakikaten yakınlığını ilgisini gördük. Bizler teşekkür ediyoruz. Gaziantep Türkiye'nin 6'ıncı büyük şehri. Ekonomisi ile sanayisi ile turizmi ve bölgedeki konumu ile bu bölgede çok önemli bir şehir. Özellikle de Ortadoğu'ya açılan bir kapı. Bu iktisadi gücün getirdiği konumla da özellikle 2013 yılında 6 buçuk milyar doların üzerinde bir ihracatla kapatan bir şehir. Sayın başbakanımızın da gerek ekonomisi ile gerek siyasetiyle gerek müteşebbis ruhuyla çalışkanlığıyla Türkiye'de diğer şehirlere örnek gösterdiği bir şehir.”
Bakanların AK Parti İl Teşkilatı ziyareti, siyaset okulunu başarı ile tamamlayan partililere sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA