(özel Haber) Minik Halit Başındaki Şant Değiştirilmezse Ölecek

Adana'da, beyni su topladığı için başına iki şant takılan 4 yaşındaki çocuk, oluşan kist nedeniyle tedavi edilmezse hayatını kaybedecek.

(özel Haber) Minik Halit Başındaki Şant Değiştirilmezse Ölecek

Adana'nın Feke ilçesinde yaşayan ve madenlerde geçici işçi olarak çalışan İshak (30) ile Zihniye İşler (27) çiftinin 2008 yılında Ezgi ismini verdikleri bir kız çocuğu oldu. 2010 yılında ise Halit ismini verdikleri bir erkek çocukları dünyaya geldi. Ancak ikinci çocuğun doğuştan beli su toplayınca, minik Halit'in belindeki su ameliyatla alındı. Baba bu duruma sevinirken, bu kez beyni su toplamaya başladı.

Bu nedenle Halit'in beynine iki şant takıldı. Bu şantlar iki yıl sonra da değiştirildi. Halit 4 yaşına geldiğinde şantların olduğu yerde kist meydana geldi. Baba İşler işsiz olduğu için Adana'ya gelmek için emekli tanıdığından bin lira borç para alıp çocuğunu Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne getirdi. Muayene eden doktor kistin Balcalı Hastanesi'nde alınmasının riskli olduğunu, kapalı ameliyat yapılması gerektiğini, bunun da Hacettepe veya Acıbadem hastanelerinde yapıldığını söyledi.

Baba ise, doktorla görüştükten sonra aradan 10 gün geçti ancak parası olmadığı için oğlunu bir türlü ameliyat ettirmeye götüremedi. Bu sürede Halit'in kistten dolayı gözleri kaymaya, konuşamamaya başladı.

Doğuştan belinde su olduğu için belden aşağısı da tutmayan Halit İşler hayırseverlerden gelecek yardımı bekliyor.

Baba İşler oğlu ameliyat olmadığı için gözünde şaşılık, konuşamama belirtileri başladığını söyleyerek, "Oğlum gözümün önünde eriyor, ama ben işsiz olduğum için elimden hiçbir şey gelmiyor. En çok da beni bu yıkıyor. Oğlumun belden aşağısı da tutmuyor. Ben beynini kurtarmak için mücadele ediyorum. Müdahale edilmezse kör olacak, sonra da ölecek bunu söylemeye dilim varmıyor ama sonu o olacak" dedi.

İshak İşler, Balcalı Hastanesi'ndeki doktorun kendisine verdiği doktor isimlerinin birinin Acıbadem Hastanesi'ne geçtiğini diğerinin ise Hacettepe Hastanesi'nde görev yaptığını belirterek, "Şu an 5 kuruş param yok. Acıbadem Hastanesi 18 bin lira ameliyat parası istiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Oğlum elimden kayıyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA