İşid İle Türkmenler Arasındaki Çatışma

Halep'e bağlı Çobanbey kasabasında, Türkmenlerle Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) grubu arasındaki çatışmalar yeniden şiddetlendi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, dün gece başlayan ve sabah saatlerinde hafifleyen çatışmalar öğlen saatlerinden itibaren tekrar arttı.
Halep kent merkezi, Azez kasabası ile çevre köylerinden gelen çok sayıda muhalif, Türkmenlere destek verdi.
Çatışmaların, IŞİD'e destek vermek amacıyla Halep'in Cerablus kasabası, Rakka ve Tel Abyad kasabasından gelen çok sayıda militanın Çobanbey'e ulaşması üzerine yoğunlaştığı bildirildi.

Türkmenler ise Çobanbeyli kasabasına saldırıya geçerek bölgeyi kontrol altına almaya çalışan IŞİD güçlerine karşı direniyor.
IŞİD'in, Esed güçlerinden elde ettiği tank, havan topu ve makineli tüfeklerle Çobanbey kasabasına yönelik başlattığı çatışmaların sesi Kilis'in Elbeyli ilçesinden de duyuluyor.
Çobanbey'de akrabaları bulunan bazı Elbeylilerin haber alabilmek için sınır hattına gittikleri ancak askerler tarafından bölgeden uzaklaştırıldıkları gözlendi.
Bu arada dün gece meydana çatışmalar sırasında yaralanan 12 Türkmen, ilçeye bağlı Çobanbey köyü yakınlarındaki sınır bölgesinden alınarak 112 Acil Servis ekipleri tarafından Kilis ve Gaziantep'teki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Kaynak: AA