Makedonya’dan Başkan Dündar’a Destek

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret eden Makedonya’nın Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbraim, Dündar’ın yeniden aday gösterilmesinin kendilerini sevindirdiğini, 30 Mart seçimlerini kazanmasını gönülden istediklerini söyledi.

Makedonya’dan Başkan Dündar’a Destek

Atatürk'ün babası Ali Rıza Bey'in köyü Kocacık'ın da bağlı bulunduğu Makedonya'nın Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbraim ve beraberindekileri makamında ağırlayan Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi’nin Balkanlar ile güçlü akrabalık bağları olduğunu söyledi.

Osmangazi’de çok sayıda Balkan göçmeni vatandaşın yaşadığını ifade eden Dündar, “Arnavutluk, Makedonya, Bosna, Yunanistan ve Bulgaristan gibi Balkan ülkelerinden gelen vatandaşlarımızın birçoğunun aile bağları sürüyor. Dolayısıyla bizim de belediye olarak Balkanlar’la güçlü akrabalık bağımız var. Birçok Balkan ülkesinde kardeş şehirlerimiz bulunuyor. Üsküp’te her yıl sünnet şöleni düzenliyoruz. Ramazan ayında iftar yemekleri veriyoruz. Tarihi eserlerin restore edilerek ayağa kaldırılmasına katkı sağlıyoruz. Balkanlar’ın bizim gönlümüzde apayrı bir yeri var” diye konuştu.

İbraim, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a, Makedonya’ya yaptığı hizmetler için teşekkür etti. Makedonya’daki Müslüman halkın gözünde Bursa ve Osmangazi’nin çok ayrı bir yeri olduğunu ifade eden İbrahim, yeniden aday olmasına çok sevindikleri Başkan Dündar’ın seçilmesini gönülden istediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA