Ormancılık Bayramında Uludağ'da Doğa Yürüyüşü Yapılacak

Her yılın ilk haftasında yönetmelik gereği yapılan Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı etkinliklerine hazırlık toplantısı Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı.

Ormancılık Bayramında Uludağ'da Doğa Yürüyüşü Yapılacak

Bursa Vali Yardımcısı İsmail Demirhan’ın başkanlığında, 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı programını yapmak, kurum ve kuruluşların görevlerini belirlemek için düzenlenen toplantıya, Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı II. Bölge Müdürü Yahya Güngör, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve kamu kurum temsilcileri katıldı.

Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, yönetmelik gereği yapılacak hususları gözden geçirmek üzere toplandıklarını belirterek, "Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramını nasıl kutlarız, programımızı nasıl yapacağız, nasıl gerçekleştireceğiz bunun için toplandık” dedi.

Ağaçlandırma Şube Müdürü Hasan Fehmi Kaynar, 2013 yılında yapılan ağaçlandırma faaliyetlerini anlattı. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı kapsamında yapılan okullarda bilgilendirme çalışmaları, okul ve üniversite bahçe ağaçlandırmaları ile diğer ağaçlandırma çalışmalarını özetleyen slayt gösterisi izlendi. Programda, katılanların görüşleri, teklifleri değerlendirilmeye alınması ile şekillendi. Ağaç Bayramı Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılacak, havanın müsait olması durumunda bu yıl doğa yürüyüşünün farklı bir rotadan Uludağ’ın güney yamacında Soğukpınar Köyü- Ketenlik Mevkii- Aras Şelalesi parkurunda gerçekleştirilecek.

Her sene olduğu gibi okullarda resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek ve teşvik etmek amacı ile ilk beşe giren öğrencilere ödül verilecek.
Kaynak: İHA