Köye İnen Kurt 4 Kişiyi Yaraladı

Ağaçören ilçesine bağlı Kederli köyüne inen kurt, 4 kişiyi yaraladı. Boğazından ve ellerinden yaralanan kişiler, hastaneye kaldırıldı.

Önce evlerin önündeki köpeklere saldıran kurt, daha sonra evlerinden dışarı çıkan Mevlüt Yiğit (35), Baki Gündoğdu (45), Meryem Öztürk (70) ve Elif Sevinç'e (60) saldırdı. Yiğit boğazından, diğer 3 kişi ise ellerinden yaralandı.
Yaralılar, Ortaköy Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Kederli Köyü Muhtarı Dede Açıkel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aç kalan kurdun ilk olarak Mevlüt Yiğit'in evinde bulunan köpeğe saldırdığını söyledi.

Kurdun daha sonra diğer kişileri yaraladığını anlatan Açıkel, "Köpekle kurt birbirleriyle boğuşurken, Mevlüt Yiğit dışarı çıkmış. Olay kapının önünde gerçekleşmiş. Sesleri duyan ev sahibi kapıyı açar açmaz köpek içeri kaçmış, kurt da adamın üzerine atlayıp boynuna dişlerini geçirmiş. Ev sahibi kurdun boğazını sıkarak kurtulmuş. Bu sırada kurt da kaçmış" diye konuştu.

Açıkel, son olarak Elif Sevinç'i elinden yaralayan kurdun kaçarken av tüfeğiyle vurulduğunu sözlerine ekledi.
Kurt, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ardından kuduz olup olmadığının tespiti için Konya Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderildi.
Kaynak: AA