Eceabat’ta Buğday Tarımı Toplantısı

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde üretilen hububatın kalitesini ve verimini arttırmak amacıyla “Buğday Tarımı, Sorunları ve Çözüm Yolları” toplantısı yapıldı.

Eceabat’ta Buğday Tarımı Toplantısı

Toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Akkuş, Şube Müdürü Başak Egesel, Eceabat Ziraat Odası Başkanı İsmet Alçalar, İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ve hububat üreticileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Müdürü Mustafa Akkuş, “Dünyanın kuruluşundan bu günümüze değin, özellikle ülkemiz insanları için en önemli 2 ihtiyaç maddemiz vardır. Bunlardan birincisi su diğeri ise sofralarımızı süsleyen ekmektir. Topraktan itibaren çeşitli aşamalardan geçerek buğday, un, ekmek ve mamulleri haline dönüşmektedir. Çanakkale Buğday Üretiminin yüzde 7’sini Eceabat İlçesi, yüzde 24’ünü Gelibolu İlçesi üretiyor” dedi.

Toplantıda sunum yapan, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünden, Buğday Yetiştirme Tekniği Uzmanı Dr. Sami Süzer ve Buğday Islahçısı Dr. İrfan Öztürk, ilçedeki hububat tarlalarında görülen hastalıklar ve korunma yolları hakkında üreticilere bilgiler verdiler.
Kaynak: İHA