Yıkımın Adresi Açıklaması

Ankara’da kentsel dönüşümün öncüsü olan Altındağ Belediyesi, kaçak yapılara göz açtırmıyor.

Yıkımın Adresi Açıklaması
Göreve geldiği günden itibaren Altındağ’da 30 binden fazla gecekondu yıkan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve ekibi, kent estetiğine zarar veren harabe yapıları ortadan kaldırmak için mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.
Altındağ’da yıkımın adresi bu sefer Çalışkanlar Mahallesi oldu. Çalışkanlar Mahallesi’nde daha önce 250 gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi, bu bölgede çalışmalarını hızlandırdı. Vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiren Altındağ Belediyesi, yine mahalle sakinleriyle işbirliği yaparak, uyuşturucu madde kullananların uğrak yeri olan, atıl durumdaki 20 gecekonduyu yıktı.

YIKIMLARDA HİÇBİR SORUN YAŞANMIYOR
Gecekondu ve Sosyal Konutlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Çalışkanlar Mahallesi’ni tehlike arz eden harabe yapılardan arındırdı. Atıl durumdaki 20 gecekondu yerle bir oldu, mahalle sakinleri ise rahat bir nefes aldı.

Gecekondu sakinleriyle kurduğu sağduyulu ilişkilerle ve kavgasız gürültüsüz yıkım gerçekleştirmesiyle vatandaşın takdirini kazanan Altındağ Belediyesi, yıkımlar esnasında aldığı önlemlerle de halk sağlığına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

YIKIM TALEBİ VATANDAŞLARDAN GELİYOR
Altındağ’ın her geçen gün daha modern bir görünüme kavuşması için gece gündüz çalışıldığını ifade eden Başkan Tiryaki, “Park, okul, sosyal donatı ve spor alanlarını işgal eden kaçak yapılara taviz vermiyoruz. Şeffaf, adil ve kararlı mücadelemiz Altındağlı vatandaşların güvenini ve takdirini kazandı. Vatandaş artık Belediye’ye gelip bizden evini yıkmamızı talep ediyor. Herkes Altındağ’ın gelişen siluetine ayak uydurmak için bizimle işbirliği yapıyor” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ RAHAT NEFES ALDI
Yıkımlardan büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren mahalle sakinleri sağlıklı ve tehlikeden uzak bir yaşam alanı oluşturduğu için Altındağ Belediyesi’ne teşekkür etti. Özellikle gece geç saatlerde birçok sorunla karşılaştıklarını söyleyen bölge halkı “Yıkımlar mahallemiz için çok hayırlı oluyor. Bu sağlıksız ortamlarda birçok gencin hayatı kararıyordu. Bizi dinleyen ve bu durumun önüne geçen Altındağ Belediyesi, çocuklarımıza bambaşka bir yaşam alanı hazırlıyor” ifadesini kullandı

Kaynak: İHA