Sarıveliler Belediye Başkanı Samur 5 Yılını Değerlendirdi

Karaman’ın Sarıveliler İlçe Belediye Başkanı Hayri Samur, 5 yıllık başkanlık süresinde ilçeye yaptığı hizmetleri düzenlediği bir basın toplantısıyla değerlendirdi.

Sarıveliler Belediye Başkanı Samur 5 Yılını Değerlendirdi

Polisevi’nde gerçekleşen toplantıya Karaman’daki yerel ve ulusal basının temsilcileri katıldı

Hayri Samur, her şeyin temel taşının birlik ve dirlikten geçtiğini belirterek, “Bu olguyu korumak için ben değil, hep biz olmalıyız. Çünkü birlik olursak bu ülkede aşamayacağımız hiçbir engel kalmaz. Bu nedenle ben birliği çok önemsiyorum. Genele gitmenin temel yolu yerelden geçer. O nedenle yerel yönetimin önemi büyük. Benim ilim Karaman, ilçem Sarıveliler. Benim ilim ne kadar çok gelişip büyürse, ilçemde o kadar gelişir ve büyür. Bu ülkenin birliği, dirliği çok önemli. 2009 seçimlerinde bağımsız aday olduk ve yüzde 60’lık oy oranıyla Belediye Başkanı seçildik. Önümüzde yine bir mahalli seçim var. Allah nasip eder, halkımız teveccüh gösterip seçerse bu göreve yeniden talibim. Makamlar, mevkiler kimseye mülk değildir. Ancak görevini yapan, çalışan kazanır. Yapmayan ise kaybeder. Eğer ben bana verilen bu görevi yanlış yapıyor, çalışmıyorsam halkta bunun gereğini yapar. İdarecilikte ahbap çavuş ilişkisi olmamalı. Atanmışı da, seçilmişi de kendine verilen görevi layıkıyla yapmalıdır. Biz bu dünyaya doğru geldik, doğru yürüdük, doğru gideceğiz. Hepimiz insanız. Hatalar yapabiliriz. Ben de hatalar, yanlışlar yapmış olabilirim. Ama önemli olan hoş bir seda bırakabilmektir. Sarıveliler Karaman’ın ikinci büyük ilçesi. Merkeze uzak ama uzağı yakınlaştırmak da bizim elimizde. Düz ovada araba sürmek kolaydır. Yamaçlarda zordur. O nedenle şunun, bunun adamı değil, çalışan, hak eden kazansın. Devlet vakit geçirme yeri değildir. Atanmışsak devlet için çalışıyorsak üzerimize düşeni de yapmak zorundayız. Siyaset hizmet için bir araçtır sadece” dedi.

5 yılda Sarıveliler ilçesine yaptığı hizmetler hakkında da bilgi veren Başkan Samur, “Sarıveliler’de 2009’yılından beri düşünerek, çalışarak iş üretildi. Alt alta koyduğumuzda bugüne kadar örneği olmayan çok kapsamlı bir liste çıkıyor karşımıza. Bunları satır başlarıyla anlatacak olursak, ilçemize yeni belediye hizmet binası ve fen işleri binalarını kazandırdık. İş merkezi ve konut inşaatı çalışması kapsamında eski belediye binasını yıkarak yerine ilçemizin çehresini değiştirecek iş merkezi ve konut projesinin yapımına başlanacak. Kanalizasyon alt yapı şebekemizi tamamladık. Atık su arıtma tesisinin proje çalışması devam ediyor. Mahalle ve caddelerimizin yollarını asfalt ve parke kapladık. Ulaşım hizmetleri için şehir içi ticari taksi ve minibüs hatlarını hizmete soktuk. Gerekli noktalara duraklar oluşturduk. İmar düzenleme ve kentsel dönüşüm hizmetleri kapsamında Ortaköy, Adiller ve Çevrekavak köylerimizi mahalle yapıp ilçemizi fiziken üç kat, nüfus itibariyle iki kat artırdık. İlçeye küçük sanayi sitesi yapılması için gerekli çalışmaları başlattık. Çevre düzenlemelerinin yanı sıra ilçeye yöresel ürünler pazarı ve kiraz alım merkezi oluşturduk. İlçemizin 11 mahallesine hizmet verecek şekilde 2 bin metreküp içme suyu kapasiteli üç adet yeni depo ile 100 kilometrelik içme suyu isale hatları ve şebeke projelerini tamamladık. Yapım işi ihale çalışmaları sürüyor. Ayrıca Çevlik Göleti Sulama suyu boru hattının yüzde 85’i tamamlanarak Temmuz 2014’den itibaren vatandaşlarımız, arazilerini sulama imkanına kavuşacak. Belediyeye 15’i yeni olmak üzere 20 araç kazandırdık. Yine halkımızın desteği ile Belediyeye 18 metrelik itfaiye aracı aldık” diye konuştu.

Başkan Samur, ilçenin gelişmesi için belediye olarak bu söylediklerinin dışında birçok hizmete de imza attıklarını kaydederek, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Büyük Birlik Partisi’nden tekrar Belediye Başkanlığına aday olduğunu, seçilmesi durumunda yarım kalan projeleri tamamlayarak, ilçeyi kalkındırmak için çalışmalarına devam edeceğini sözlerine ekledi

Kaynak: İHA