Almanya Maliye Bakanı Schauble, Ab'yi 'Sonu Gelmeyen Yönetmelikler' İle Yatırımcıları Kaçırmakla Suçladı

Almanya Maliye Bakanı Wolfganf Schauble, Avrupa Birliği'ni "sonu gelmeyen yönetmelikler" hazırlayarak yatırımcıları kaçırmakla itham etti.

Düşünce kuruluşu Avrupa Politika Merkezi'nde konuşan Schauble, "Maliye Bakanı olarak aldığım en kötü haberlerden biri, en büyük biyokimya şirketlerinden birinin Brüksel'den gelen yönetmelikler nedeniyle tüm ar-ge birimini Avrupa'dan ABD'ye taşımasıydı" dedi.

Schauble, Avrupa'da ekonomik toparlanmanın ivme kazanması için AB Komisyonu'nu "sonu gelmeyen yönetmelikler" hazırlamaktan vazgeçmesi ve "aşırı" sosyal harcamalarda kesintiye gidilmesi gerektiğini vurguladı.
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde ise Avro bölgesinde ekonomik toparlanmanın desteklenmesi için kamu, özel sektör ve tüketicilerin borç yükünün hafifletilmesi, istihdam piyasasında reform ve bankacılık birliği başta olmak üzere ekonomik ve mali entegrasyonun ilerletilmesi gerektiğini söyledi.

Lagarde, Avro bölgesinde 20 milyona dayanan işsiz sayısının düşürülememesi halinde ekonomik toparlanmanın zayıf kalacağı uyarısında da bulundu.
Kaynak: AA