Sedef Hastaları Yosunlu Havuza Büyük İlgi Gösteriyor

Kütahya’nın Emet ilçesinde faaliyet gösteren, Emet Termal Resort Otel’de bulunan doğal yosunlu havuz cilt ve deri hastalıkları bulunan kişiler tarafından büyük ilgi görüyor.

Sedef Hastaları Yosunlu Havuza Büyük İlgi Gösteriyor

Dünyada sadece iki yerde bulunan doğal yosunlu havuzun bir tanesi Hollanda Grönland’da, diğer ise Kütahya’nın Emet ilçesinde bulunuyor

Başta sedef hastalığı olmak üzere birçok cilt ve deri hastalığının tedavisinde alternatif tedavi olarak kullanılan yosunlu havuzlar, kış mevsimi olmasına rağmen büyük ilgi görüyor. 39 derece ısıya sahip olan havuzların faydaları hakkında bilgiler veren Emet Termal Resort Otel Müdürü Mesut Terziler, ''Yosun havuzu ülkemizde tekdir. Günde iki saat sabah ve akşam olarak 21 gün kullanım sonunda romatizmal hastalıklarda, kireçlenmelerde tedaviye olumlu sonuçlar vermektedir. Doğal yosunlu havuz, cilt, saç, deri, tırnak hatalıkları, eklem ağrılarında da faydalıdır. Ayrıca burada yine doğal acı su kaynağı bulunmaktadır. Normal bir su yoğunlukları farklı olduğu için zeytinyağı ile karıştırılamaz. Aynı kapta bulunduklarında ayrışma olur. Ancak bu acı su, zeytin yağı ile birlikte ayrışmadan krem haline dönüşüyor. Bu kremde özellikle vücudunda yanıklar olan kişiler tarafından kullanılıyor'' dedi.

Kaynak: İHA