Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Metin Çelik Açıklaması

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Avukat Metin Çelik, "Hizmet diye açıkladıklarını Kastamonu halkına yutturulamaz.

Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Metin Çelik Açıklaması
Onlar laf üretir, biz ise hizmet üretiriz” dedi.


Partisinin Şerife Bacı Öğretmenevi'nde düzenlediği İl Danışma Meclisi’nde konuşan AK Parti İl Başkanı Metin Çelik, “Seçim süreci içerisinde bizimle bir takım diyaloglara girmeye çalışanlar var. Aslında bu tarz tartışmalar her seçim öncesinde olabilecek şeyler, biz bunları normal karşılıyoruz. Ancak gerçekler hiçbir zaman değişmiyor. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, hiçbir zaman bu gerçekleri değiştirmek mümkün olmuyor. Bizden önce siyaset yapanlar, ülkede yaptıkları gibi 2002 seçimlerindeki siyaset anlayışındalar. Kastamonu’da da benzer şekilde siyaset yapmak istiyorlar. Şurayı açtık, şu kurumu getirdik, burayı açtık diyorlar. Bugünde aynı şeyleri duymamız mümkün. Bizim, hizmet olarak ağzımıza bile almadığımız çalışmaları o gün ki siyaset anlayışında olanlar bugün çıkıp ‘Söke söke aldık’ diyebiliyorlar. Kastamonu’da çok güzel çalışmalar oldu. Bunları ben tek tek burada ismini sayamayacağım. Bazı basit örnekler vereceğiz. Bizim TÜİK Bölge Müdürlüğünü Kastamonu’ya getirdik diye övündüğümüzü hiç duydunuz mu? Milletin karşısına biz böyle şeylerle asla çıkmayız. Çünkü bunlar zaten yapılması gereken işlerdir. Ayrıca Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nı Kastamonu’ya getirdik diye övündüğümüz duyanınız oldu mu? Ayrıca Tarımsal ve Kırsal Destekleme Kurumu’nu Kastamonu’ya açtık diye konuştuğumuz duyanınız oldu mu? İl İdare Mahkemesini Kastamonu’da açtık diye övündüğümüzü hiç duydunuz mu? Bunlar doğal ve normal olarak yapılması gereken işlerdir” dedi.

“KURUMLARIMIZDA HİZMET ÜRETTİK
MHP Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu’nun ‘Söke söke aldık’ tartışmasını kendisinin başlattığını hatırlatan Metin Çelik, “Bizde siyaset gereği ‘bu söke söke aldıklarınızı açıklayın’ dedik. Buna hasbelkader Sayın Hamzaoğlu, cevap vermeye çalıştı. Cevabında ‘Vakıflar Bölge Müdürlüğünü, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğünü söke söke aldık’ dedi.

Sizin siyaset anlayışınızda şu kurumu getirdik, bu kurumu açtık var. Biz ise, bu kurumlarda bu bakanlıklarda neler yaptık. 2002 yılı öncesinde bu kurumlarda hangi hizmetler yapıldı, 2002’den sonra hangi hizmetler yapıldı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü aracılığıyla Kastamonu’da neler yaptık. 300’ün üzerinde eseri restore ve bakımını yaptırdık. Önemli olan Kastamonu’ya açılan kurumları işlevsel hale getirmektir. İsmail Bey Külliyesi’ni nasıl taşıyacaksınız diye soruyorlar. İsmailbey Külliyesini, asla yerinden kimse oynatamaz. Bunu söylemeye gerek yok ama bir eski halini hatırlayıp birde AK Partinin elinin değdikten sonraki haline bakın. Ardından Yakupağa Külliyesinin eski haline bakın, birde AK Parti döneminde restore edilen haline bakın. Önemli olan hizmet üretmektir. Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğünü Kastamonu’da açmak önemli değil. 80 yılda yüzde 23’lerde olan Kadastro çalışmaları, bugün yüzde 99’lar seviyesine çıktı. Bu dereceye gelebilmek sadece 11 yılda gerçekleşti. Bunu başarabilmek bizce önemlidir. Bu kurumun ana hedefi millete hizmet etmektir” diye konuştu.

“ONLAR LAF ÜRETİR, BİZLER HİZMET ÜRETİRİZ”
“Onlar laf üretir, bizler hizmet üretiriz” diyen Çelik, “Basit bir örnek vermek istiyorum. Kastamonu’da 100 bin hektarlık bir alanı sulayacak olan Obrucak Barajı, Sayın Hayati Hamzaoğlu, ANAP döneminde İl Başkanı iken yatırım programından çıkartıldı. Ama bugün, bu baraj yapılıyor. Siz Karadere Barajını 10 yılda yüzde 30’luk bir alanını bitirmiş iken biz ise, sadece 3 yılda geriye kalan yüzde 70’lik kısmını tamamladık ve hizmete açtık. Aradaki fark budur. Bu gerçekleri hiç kimse değiştiremez. Yine Kastamonu Üniversitesini kuracağız veya şunu yapacağız bunu yapacağız dediler ama hiçbirini yapamadınız. Kastamonu Üniversitesini de biz kurduk, AK Parti’nin bu işe el atması sonucu üniversitemiz açıldı. Şu anda 18 bin öğrenci bizim sayemizde ilimizde eğitim görüyor. Bugün Kastamonu Üniversitemizin yıllık bütçesi 80 milyon liraya yükseldi. Bütçe anlamında şuanda Kastamonu Belediyesi ile yarış ediyor. Bu gerçekleş değişmez, istediğiniz kadar üzerini örtmeye çalışın. Sayın Hamzaoğlu, ‘3 bin 200 metrelik havaalanı pistini biz yapmıştık’ diyor, yahu bu piste ne indirecektiniz. Her ile yapıldıktan sonra buraya yapılsa ne olur diyorlar. Madem böyle düşünüyorlar, kendi dönemlerinde neden yapmamışlar. Engelleyen mi olmuş. Bunları Kastamonu halkına hizmet diye yutturmaya hiç kimse kalkmasın. Hizmet manasında hiç kimse AK Parti ile yarışamaz. Hizmet bakımından AK Parti’nin yaptıklarını inkar edemezsiniz. Şunu yaptık, bunu yaptık demeye kalkarsanız, 500 milyar TL’lik bir ödenekten bahsetmek zorunda kalırsanız. 500 milyar liralık bir ödeneği Kastamonu’ya kazandırdık demek zorunda kalırsınız. Çok daha fazla bu meselenin üzerinde durmaya gerek yok” şeklinde konuştu.

“HİZMET DİYE AÇIKLADIKLARINIZI KASTAMONU HALKINA YUTTURAMAZSINIZ”
MHP Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu’nun Anavatan Partisi döneminde İl Başkanlığı görevinde iken hizmet diye açıkladıklarını Kastamonu halkına yutturamayacağını belirten Çelik, şunları kaydetti: “Kastamonu Belediyemiz, Organize Sanayi Bölgesinin kurulma aşamasında Kastamonu’nun istihdamı yakalaması ile ilgili bu çalışmanın içerisinde olması gerektiğini söyledim. ‘İstihdam bizim işimiz değil’ diyen biz değildik. O gün ki Belediyemizi yönetenlerdir. Belediyenin istihdama katkısı maalesef ilimizde hiç olmadı. İstihdam bizim işimiz diyenler de onlardı. Taşköprü, Tosya, Seydiler’deki belediyeler OSB’lerine sahip çıkıyor ve istihdam yaratmaya çalışıyorlar. Kastamonu Belediyesi 2. OSB’nin yerini bilmez dedim, Başkanvekili Muzaffer Berber verdiği cevapta, ‘Herkes kendi işine baksın’ demiş. Bu ne demek, ‘Bizim OSB ile işimiz yok’ demektir. İstihdama bakış açıları maalesef ortada. Bizler derme çatma işler yapmıyoruz. Adam gibi işler yapıyoruz. Tünel her yere yapıldı diyorlar. Lütfen yapılanları bu kadar küçültmeyin. Madem bu kadar küçük işler yapıyoruz, o yüzden mi Ramazan ayında mesai günü olmasına rağmen 20 bin insanımız havaalanının açılışına geldi. Bu düşünce o gün oraya gelen 20 bin kişiyi küçümsemektir. Bizim yaptığımız hiçbir iş küçük ve basit işler değildir”
Kaynak: İHA